Trailer The Silent House, een remake van één take

Goh, Hollywood komt zowaar weer met een remake. Gelukkig is het dit keer geen opgepoetste versie van een film die net 10 jaar oud is. Dit keer gaat het om de Uruguayaanse film La Casa Muda van regisseur Gustavo Hernandez. Het bijzondere aan La Casa Muda is dat deze film is opgenomen in slechts één shot van 78 minuten! De film was eerste instantie gemaakt voor alleen nationaal publiek, maar La Casa Muda werd snel internationaal opgepakt en bereikte zelfs het filmfestival van Cannes in 2010.

De verwachting is dat de remake ‘The Silent House’ op dezelfde manier opgenomen is, zodat het doet vermoeden dat alles in één take is opgenomen.

The Silent House gaat over een jonge vrouw (Elizabeth Olsen) die opgesloten komt te zitten in het vakantiehuis van haar ouders. Ze kan geen contact maken met de buitenwereld wanneer allerlei verschrikkelijke dingen gebeuren in en rond het huis. Het regisseursduo Chris Kentis en Laura Lau hebben ervaring met horror op afgelegen en beklemmende locaties, ze maakten hiervoor de duikhorrorfilm Open Water.

De trailer ziet er intens uit, en doet het denken aan een [Rec] en Cloverfield-achtige manier van filmen. Toch doen diverse bronnen vermoeden dat The Silent House daadwerkelijk iets nieuws te bieden heeft. Maar of de film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen zoals de trailer ons doet geloven…

De film zal in Amerika tijdens het Sundance Festival in première gaan. Een Nederlandse datum is nog niet bekend.

'The Silent House' Trailer

Interessant artikel?

5 gedachten over “Trailer The Silent House, een remake van één take”

 1. “Goh, Hollywood komt zowaar weer met een remake. Gelukkig is het dit keer geen opgepoetste versie van een film die net 10 jaar oud is.” En Casa Muda is uit 2010, dus dat maakt de remake wat dat betreft dan toch nóg overbodiger? Het lijkt mij dat ze net als bij [Rec] en Let the Right One In een Engelstalige remake willen omdat ze daar geld aan kunnen verdienen in Engelstalige landen, waar ze geen ondertiteling willen lezen.

  Het origineel ken ik niet, maar een film van één shot is wel een gaaf idee. Open Water vond ik helemaal niets, maar deze trailer maakt me wel nieuwsgierig naar de film.

  Beantwoorden
  • Is zeker een tof concept. Running time met Bruce Campbell is ook in een shot geschoten.. Zeker t kijken waard .. Enja Hollywood en dr remake aids.. K wordt er een beetje moe van..

   Beantwoorden
 2. Ik ben het eens met Tom. Het origineel was een grote teleurstelling met een belachelijk einde. Ze mogen het hele concept wel omgooien, want qua sfeer zat het wel goed, behalve dat het doorzoeken van kamers wel heel monotoom en saai werd op een gegeven moment.

  Beantwoorden
 3. @Gorgal, jij verwoord precies wat ik al dacht. Het scenario voor deze film is geweldig. Daar had een regisseur, met meer creativiteit, veel meer uit kunnen halen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie