The Turning, een nieuwe horror met een klassiek tintje

Een groot landhuis, twee pareltjes van kinderen en een Nanny. Dit is een ideaal recept voor een horrorfilm. Dat vond de regisseuse Floria Sigismondi ook en zo ontstond de bovennatuurlijk film The Turning. Het verhaal is niet nieuw, maar afgeleid van het verhaal uit 1898, The Turn of the Screw van Henry James. Alleen deze versie is in een moderner jasje gestoken.

Henry James schreef dit horror verhaal in 1898 en heeft met dit verhaal vele producers en regisseurs  geïnspireerd voor het maken van Haunted House horrorfilms.

Kate (Mackenzie Davis) werkt als Nanny en wordt ingehuurd door een man die een nichtje en neefje heeft om voor te zorgen. De kinderen hebben pas hun  ouders verloren en hebben beide speciale aandacht nodig.  vol enthousiasme en ambitie gaat ze de opdracht aan.
Flora (Brooklynn Prince) Miles (Finn Wolfhard) worden onder de hoede van Kate geplaatst. Kate ondervind al snel dat er vreemde bovennatuurlijke dingen gebeuren in het landhuis en de  kinderen worden daardoor ook beïnvloedt. De kinderen vertonen afwijkend gedrag, wat van kwaad tot erger wordt.  

Van mij hoeft niet in elke horrorfilm Finn Wolfhard (IT en Stranger Things) te zien zijn. Zeer zeker een goeie acteur, maar het moet niet teveel worden.  (mijn mening). In deze film lijkt hij ook weer een goeie rol neer te zetten, als een jongen met enigszins wat psychische probleempjes. De trailer komt niet spannend op mij over, de hoogtepunten die ik een trailer verwacht, komen summier naar voren.  Of de trailer representatief voor de film is weet ik niet, een film kan je pas beoordelen wanneer je hem gezien heb.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Desalniettemin een film om zeker te gaan kijken. The Turning staat voor 30 januari op de Nederlandse releasekalenders.

Interessant artikel?

Plaats een reactie