Er komt een nieuwe The Walking Dead-game!

Had ik het afgelopen weekend nog over een geweldige deal voor alle The Walking Dead-games (let op nog maar twee dagen geldig!), wordt alweer de volgende game aangekondigd. The Walking Dead: All Stars verschijnt binnenkort voor iOS en Android.

Goed, het is geen nieuw The Walking Dead deel in de befaamde Telltale-reeks, het is een mobiele collection RPG. Heel erg duidelijk wordt het mij nog niet helemaal na deze officiële trailer:

Collection RPGs zijn ontstaan in Zuid-Korea en gebaseerd op collectible card games en dan eerder op Pokémon, dan Magic The Gathering, maar dan toegepast als free-to-play action role-playing game en richten zicht voornamelijk om mobiele devices. Bekende games zijn Seven Knights, Summoners of War en Genshin Impact. Je kunt personages en wapens verzamelen om een team te vormen, maar de winst voor de bedrijven zit er in dat je dit ook kan kopen.

Toevallig is The Walking Dead: All Stars ontwikkeld door hetzelfde bedrijf als Summoners of War; Com2Us. Gelukkig is er eerder al een video verschenen met gameplay van dit spel die iets meer een idee geeft van deze zombie-variant van die RPG-genre:

[The Walking Dead: All-Stars] Based on The Walking Dead Series

Wellicht is jouw eerste gedachte hetzelfde als die van mij: ‘vast een slap aftreksel en een simpele cashcow’. Maar gamepublisher Com2Us maakt zich het bij andere games niet makkelijk van af en zet zich er vol op in. Plus, het is gratis. Dus waarom zou je het niet proberen?

The Walking Dead: All Stars verschijnt binnenkort, een precieze datum is nog niet bekend, voor iOS en Android. Speel jij veel games op mobiel?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie