Trailer en foto’s van Tim Burton’s Frankenweenie (2012)

2012 lijkt het jaar van Tim Burton te worden met maar liefst twee grote releases. We kijken natuurlijk al rijkhalzend uit naar Dark Shadows, maar rond de kerst kunnen we ook nog gaan genieten van Frankenweenie. Een samenwerkting tussen Tim Burton en Disney Pictures. Frankenweenie is gebaseerd op een korte film van Tim Burton die hij in 1984 maakte.

Frankenweenie gaat over het jongetje Victor die zijn hond Sparky weer tot leven probeert te wekken nadat Sparky is aangereden door een auto. Door de creativteit van Victor krijgt Sparky wel een aantal aanpassingen die niet allemaal even goed uitpakken. Als Sparky evenlater weet te ontsnappen weet de buurt niet wat hun overkomt. Victor zal de buurtbewoner en zijn ouders moeten overtuigen dat Sparky nog steeds de trouwe viervoeter is, die hij altijd is geweest.
http://youtube.com/watch?v=xD6yNqOrnQQ
Frankenweenie maakt net zoals The Corpse Bride gebruik van stop-motion techniek, iets dat in het huidige digitale tijdperk niet vaak meer te zien is. De stemmen in Frankenweenie worden verzorgd door Winona Ryder (Bram Stoker’s Dracula, Black Swan), Catharine O’Hara (Beetlejuice), Martin Short (Mars Attacks!), Martin Landau (Ed Wood) en Charlie Tahan (I am Legend). De muziek zal gecomponeerd worden door Danny Elfman, hij maakte ook de muziek voor andere Burton films zoals, Sleepy Hollow, Edward Scissorhands en A Nightmare before Christmas.

Frankenweenie wordt uitgebracht in 3D en zal in oktober in de Nederlandse bioscopen draaien.

Interessant artikel?

Plaats een reactie