Lovecraft meets Cyberpunk in horrorgame ‘Transient’, verkrijgbaar vanaf 28 oktober:

28 oktober brengt het Nederlandse Iceberg Interactive samen met het Turkse Stormling Studios adventuregame Transient uit op Steam. Hierin verken je een post-apocalyptische wereld, geïnspireerd op de verhalen van H.P. Lovecraft en cyberpunk, op zoek naar een akelige waarheid. Check de trailer hieronder!

Transient - Official Cinematic Trailer | gamescom 2020

Iceberg Interactive heeft eerder horror adventuregame Conarium uitgebracht, waar qua inspiratie en sfeer ook een verhaal van H.P. Lovecraft aan de basis ligt: At the mountains of madness. Het verkennen van de grenzen van de menselijke geest in een eenzame, Antarctische omgeving stond hierin centraal. In Transient speel je als Randolph Carter een huurling-hacker die vanwege een implantaat een verhoogd waarnemingsvermogen heeft. In de grimmige postapocalyptische wereld van Transient is er nog één gesloten citadel waar de laatste mensen in leven, en stuit Randolph daarbuiten op een waarheid die zijn geest en zelfs zijn hele bestaan aan het wankelen brengt. Zoals Iceberg zegt: ‘Change is permanent but reality is only temporary.’

De gameplay bestaat onder andere uit het verkennen van je omgeving en dromen, oplossen van puzzels, en het hacken van systemen om andere dimensies te bereiken. De trailer heeft alleen in-game beelden, waardoor je zeker weet dat de sfeervolle muziek, adembenemende vormgeving en het kleurgebruik (Hallo color from out of space!) ook terugkomen in de game.

Zin om je deze Halloween onder te dompelen in een Lovecraftiaanse cyberpunk wereld? Vanaf 28 oktober is Transient beschikbaar op Steam. De releases voor de Xbox One en Playstation 4 zijn nog niet bekend, maar zullen volgens Iceberg Interactive in ieder geval niet vóór februari 2021 zijn.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nick Vossen
2 jaren geleden

Ik ben super enthousiast. Toevallig eergisteren Conarium uitgespeeld en die vond ik erg gaaf, paste netjes in het straatje van Dark Corners of the Earth en Call of Cthulhu 2018. Deze gaat op de wishlist!

Nick Vossen
2 jaren geleden
Antwoord aan  Marloes

Ik had vlak van tevoren een save gemaakt dus ik heb ze allebei kunnen zien. Heel vaag maar ontzettend tof gemaakt. Hou wel van een verhaal dat ik aan elkaar moet puzzelen !

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x