Lovecraft meets Cyberpunk in horrorgame ‘Transient’, verkrijgbaar vanaf 28 oktober:

28 oktober brengt het Nederlandse Iceberg Interactive samen met het Turkse Stormling Studios adventuregame Transient uit op Steam. Hierin verken je een post-apocalyptische wereld, geïnspireerd op de verhalen van H.P. Lovecraft en cyberpunk, op zoek naar een akelige waarheid. Check de trailer hieronder!

Transient - Official Cinematic Trailer | gamescom 2020

Iceberg Interactive heeft eerder horror adventuregame Conarium uitgebracht, waar qua inspiratie en sfeer ook een verhaal van H.P. Lovecraft aan de basis ligt: At the mountains of madness. Het verkennen van de grenzen van de menselijke geest in een eenzame, Antarctische omgeving stond hierin centraal. In Transient speel je als Randolph Carter een huurling-hacker die vanwege een implantaat een verhoogd waarnemingsvermogen heeft. In de grimmige postapocalyptische wereld van Transient is er nog één gesloten citadel waar de laatste mensen in leven, en stuit Randolph daarbuiten op een waarheid die zijn geest en zelfs zijn hele bestaan aan het wankelen brengt. Zoals Iceberg zegt: ‘Change is permanent but reality is only temporary.’

De gameplay bestaat onder andere uit het verkennen van je omgeving en dromen, oplossen van puzzels, en het hacken van systemen om andere dimensies te bereiken. De trailer heeft alleen in-game beelden, waardoor je zeker weet dat de sfeervolle muziek, adembenemende vormgeving en het kleurgebruik (Hallo color from out of space!) ook terugkomen in de game.

Zin om je deze Halloween onder te dompelen in een Lovecraftiaanse cyberpunk wereld? Vanaf 28 oktober is Transient beschikbaar op Steam. De releases voor de Xbox One en Playstation 4 zijn nog niet bekend, maar zullen volgens Iceberg Interactive in ieder geval niet vóór februari 2021 zijn.

Interessant artikel?

3 gedachten over “Lovecraft meets Cyberpunk in horrorgame ‘Transient’, verkrijgbaar vanaf 28 oktober:”

  1. Ik ben super enthousiast. Toevallig eergisteren Conarium uitgespeeld en die vond ik erg gaaf, paste netjes in het straatje van Dark Corners of the Earth en Call of Cthulhu 2018. Deze gaat op de wishlist!

    Beantwoorden

Plaats een reactie