Trailer voor apocalyptische eco-serie The Swarm

Deze zomer breekt de natuur het ene record na het andere; hoogte temperatuur, warmste maand, meeste natuurbranden, hoogte aantal overstromingen, ect, ect. De natuur lijkt er helemaal klaar mee. De apocalytische eco-thriller The Swarm snijdt vergelijkbare punten aan en is nu een tv-serie.

In 2022 spotten wij al dat het boek De Zwerm (Der Schwarm) van de Duitse schrijver Frank Schätzing verfilmd zou worden. Inmiddels is er iets meer informatie bekend. Sterker nog de serie is al helemaal klaar en er is een trailer:

"The Swarm" (Der Schwarm) | Trailer | Berlinale 2023

Het boek van Frank Schätzing verdrong in Duitsland in 2004 de Davinci Code van nummer 1 van de bestsellerlijsten. Het verhaal luidt:
Voor de kust van Peru verdwijnt een visser op mysterieuze wijze. In Noorwegen ontdekken onderzoekers een nieuwe wormsoort, waarvan miljoenen exemplaren op de zeebodem leven. Tegelijkertijd vertonen de walvissen voor de kust van British Columbia bijzonder vreemd, agressief gedrag. Er lijkt geen verband te bestaan tussen deze gebeurtenissen, maar de Noorse bioloog Sigur Johanson en de walvisdeskundige Leon Anawak geloven niet in toeval. Beide wetenschappers komen tot dezelfde onheilspellende conclusie: er staat een ramp te gebeuren. Bij hun zoektocht naar de oorzaak van deze gebeurtenissen zien zij hun ergste nachtmerries bewaarheid worden.

De serie is al een paar jaar in ontwikkeling. Na wat vertraging vond de opnames afgelopen jaar plaats en werd de serie eerder dit jaar in Duitsland uitgezonden. Of de serie ook in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Trailer voor apocalyptische eco-serie The Swarm”

  1. Mijn tip? Bekijk de originele internationale versie. Daarin spreken de mensen zoveel mogelijk hun eigen taal en is niets nagesynchroniseerd. Deze US versie lijkt volledig Engels te zijn, wat het toch wat minder charmant maakt.
    De serie volgt het boek redelijk. Het heeft een trage opbouw, maar ik vond het een goede verfilming. Ik heb hem gezien in februari toen hij in Duitsland uitkwam.

    Beantwoorden

Plaats een reactie