Trailer voor Dean Koontz’ verfilming Odd Thomas

Odd ThomasIn 2003 bracht Dean Koontz het boek Odd Thomas uit, het boek was succesvol en de schrijver heeft al een paar vervolgen geschreven: Forever Odd (2005), Brother Odd (2006), Odd Hours (2008), Odd Apocalypse (2012) en Deeply Odd verschijnt deze maand.

Op de Comic Con San Diego 2008 kondigde schrijver Dean Koontz aan dat zijn boek Odd Thomas verfilmd zou worden. Regisseur Stephen Sommers heeft er (al dan niet vrijwillig) de tijd voor genomen, de eerste beelden komen nu naar buiten.

In Nederland is het boek Odd Thomas uitgegeven als ‘De Gave’, omschrijving:
Odd Thomas kan de doden zien en begrijpt wat ze hem duidelijk maken ook al zijn ze altijd zo stil als het graf. Soms heeft hij ook voorspellende dromen en voelt hij aan wat mensen te wachten staat. Het begint met een overleden meisje. Zij wijst Odd haar moordenaar aan en Odd draagt hem over aan de politie. De commissaris is een van de weinigen die bekend is met Odds gave. Zodra Odd serieuze aanwijzingen heeft dat er een misdrijf is gepleegd of gaat plaatsvinden laat hij dat de commissaris weten die dan maatregelen neemt. Maar nu krijgt Odd ergere waarschuwingen dan ooit tevoren. Wat staat er te gebeuren?

In hoeverre de film het boek zal volgen, is nog even afwachten. De onderstaande trailer is bedoeld om de film aan distributeurs te verkopen. In Nederland heeft eOne de film reeds aangekocht en deze geeft Odd Thomas een voorlopig bioscoopdatum van 11 juli, maar het zal ons niet verbazen als deze nog ietsje gaat schuiven.

update 8-5-13: eOne heeft zelf dezelfde trailer vrijgegeven en de releasedatum 11 juli bevestigd:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Trailer voor Dean Koontz’ verfilming Odd Thomas”

 1. Wat ehm, gaaf! De Gave heb ik hier in de boekenkast staan en was een leuk boek om te lezen. Dit samen met Cell van King zijn toch wel leuke projecten om naar uit te kijken

  Beantwoorden
 2. Veel scenes uit het boek zie je terug in de trailer. 1e boek over odd Thomas vind ik geweldig. De boeken daarna vind ik persoonlijk een stuk minder. Moet overigens wel erg wennen aan deze hoofdrolspeler. Ik had Odd (uiterlijk) heel anders in m’n hoofd.

  Beantwoorden
 3. Ik had me ook een wat ander beeld van Odd voorgesteld, maar dat is volgens mij altijd zo als je films met boeken vergelijkt. De scènes in de trailer zijn herkenbaar, dat is leuk! Ik heb alle boeken verslonden, ben een enorme fan…
  En Willem Dafoe!? Thumbs up!! 😀

  Beantwoorden
 4. Wauw wist helemaal niet dat Odd verfilmd werd! Ik heb alle boeken gelezen en die vind ik geweldig, dus maar snel op zoek naar de film dan 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie