Trailer voor prijswinnende Lovecraftiaanse monsterfilm ‘Freeze’

Regisseur Charlie Steeds heeft al een redelijk oeuvre aan genrefilms, waaronder zijn laatste Barge People. Afgelopen tijd heeft hij gewerkt aan een ijskoude Lovecraftiaanse horror vol vismonsters: Freeze. Daarmee won hij afgelopen maand op het H.P. Lovecraft Film Festival in Portland. Een goede reden om even verder te kijken!

Op een reddingsmissie naar de Noordpool om een ​​oude vriend en zijn verloren expeditiebemanning terug te halen, krijgt kapitein Mortimer meer dan hij had verwacht als zijn schip in de ijskap vastvriest en wordt aangevallen door bloeddorstige viswezens. Mortimer en zijn resterende bemanning ontvluchten het schip en beginnen aan een verraderlijke reis om veiligheid te zoeken in een bevroren, desolate wildernis. Lijdend aan honger, bevriezing en een langzame waanzin vinden ze beschutting in een besneeuwde berg, maar zijn ze zo veilig als ze denken, of zijn ze het hart van het hol van het wezen binnengedrongen.

Klinkt standaard? De film heeft niet voor niets de hoofdprijs gewonnen op het H.P. Lovecraft Film Festival. De trailer maakt in elk geval wel nieuwsgierig:

De film Freeze verschijnt in december in de VS en begin volgend jaar in Groot Brittannië, daarna komt het vast ook deze kant op.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie