Trailers en crowdfunding voor ‘Dark Places’

Vorig jaar scheen het interessante ‘Gone Girl‘ van regisseur David Fincher. De succesvolle film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn. Later dit jaar volgt de verfilming van haar boek ‘Dark Places’ door regisseur Gilles Paquet-Brenner.

Libby Day was zeven toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld en levenslang kreeg.
Wanneer een groep misdaad enthousiastelingen genaamd “The Kill Club” Libby vijfentwintig jaar later vinden, vragen zij haar om bewijzen en details die Ben zullen vrijpleiten. Tot de onvoorstelbare waarheid uitkomt…Dark Places posterNaast Charlize Theron bestaat de cast uit onder andere Nicholas Hoult, Chloë Grace Moretz, Christina Hendricks, Corey Stoll en Tye Sheridan
In Nederland zak ‘Dark Places’ vanaf 6 augustus in de bioscoop draaien en kunnen we beoordelen of het net zon onderhuidse horror is als haar voorganger.

Crowdfunding voor de Nederlandse release

Filmdistributeur A-Film heeft voor ‘Dark Places’ een crowdfunding campagne opgezet. Uit het persbericht:

Dit is de eerste keer dat er een crowdfundingcampagne voor een Hollywood-productie wordt gestart vanuit Nederland. Via het platform Symbid werd eerder onder meer de recente film De Surprise gefinancierd. Middels crowdfunding kan iedereen, al vanaf twintig euro, mee investeren in Dark Places. Investeerders delen niet alleen mee in het rendement van de film, maar krijgen ook leuke extra’s zoals de filmeditie van het boek, de filmposter en kaarten voor de voorpremière. Het crowdfundingproject kent een vliegende start: in de eerste dagen is er al bijna 10% van het totaalbedrag gefinancierd. A-Film Benelux wil voor Dark Places 50.000 euro ophalen via crowdfunding.
Coen Michielsen, directielid A-Film Benelux: ‘We hebben bewust gekozen om te investeren via crowdfunding, omdat er op die manier een grotere betrokkenheid bij het publiek ontstaat. We verwachten dat degenen die investeren ook actief over de film gaan praten en zo velen enthousiast maken over de komst van Dark Places.’

Meer over deze crowdfunding lees je op de Symbid pagina van Dark Places.
Ook als het doel van 50.000 euro niet wordt gehaald, zal de film op 6 augustus in de bioscoop te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie