In 2021 duik in volledig op horror uit de lage landen. Hier op De Nachtvlinders en middels de podcast HorrorPraat. Vind jij ook dat Nederlandse horror in boeken, films, comics, e.d. meer aandacht verdient? Doneer hier dan maandelijks een biertje of kop koffie.

‘Train to Busan’ op Cinemasia en gewone bios

Vanavond en morgenmiddag is de Koreaanse zombiehorrorfilm Busanhaeng, oftewel Train to Busan, te zien op het Amsterdamse filmfestival Cinemasia in Kriterion. De film trok in thuisland Zuid-Korea zo’n 5 miljoen bezoekers en zat tussen de officiele selection van het filmfestival in Cannes. Ook na Cinemasia krijg je de kans deze film te zien, vanaf 30 maart brengt distributeur Splendid de film naar de bioscoop.

Train to Busan gaat over de gescheiden zakenman Seok-woo. Doordat hij altijd druk is met zijn werk heeft nooit tijd voor zijn dochter Su-an. Daarom besluit zij om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om naar haar moeder te gaan, Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Precies op het moment dat de trein vertrekt breekt een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is. Zullen Seok-woo en Su-an het overleven?

Frank Mulder

Oprichter en hoofdredacteur van De Nachtvlinders. Duikt in 2021 volledig op Nederlandse horror; heden, toekomst en verleden! Hier en middels de podcast HorrorPraat! Website: https://petje.af/horrorpraat/

Plaats een reactie

//