Dracula’s kasteel als trouwlocatie

castle draculaBran Castle in Roemenië, het kasteel waar Vlad Tepes verbleef, is afgelopen jaar helemaal gerenoveerd en nu beschikbaar als trouwlocatie.
Vorig jaar stond ‘Dracula’s kasteel’ nog te koop voor 13 miljoen, maar de familie Habsburg besloot het optrekje toch maar zelf te houden. Het hele kasteel is sindsdien gerenoveerd en gedeeltelijk omgebouwd tot museum.

Graaf Dracula

Vlad Tepes III was driemaal heerser van Walachije. Zijn vader van ridder in de orde van de draak, in het Roemeens ‘Dracul’, Dracula betekent dan ook zoon van Dracul. Tijdens een van de oorlogen met de Turken spietste hij zijn tegenstanders en plaatste deze langs de weg om zo doende nieuwe aanvallers af te schrikken. Hierdoor kreeg hij de bijnamen Dracula en Vlad the Impaler, beiden zijn de inspiratie geweest voor Bram Stokers ‘Dracula’ en de huidige vampieren.

kasteel bran roemeniëTrouwlocatie

Gisteren kondigde de Roemense televisie aan dat het nu ook mogelijk is om je trouwerij met 50 gasten er te organiseren op het kasteel.

Hiervoor zul je eerst op visite moeten bij Hertog Dominic Habsburg en zijn zussen, waarna zij zullen bepalen of je er mag trouwen. Met €500,000,- is de trouwlocatie is wel aan de prijzige kant.

Interessant artikel?

Plaats een reactie