True Blood seizoen 5: nieuwe gezichten en bizarre verhaallijnen

Nog maar een paar weken te gaan en dan kunnen we weer volop genieten van blood suckers, weerwolven en feeën in het vijfde seizoen van True Blood. We geven je een korte update, maar wees gewaarschuwd er zitten spoilers tussen!

Wat wisten we al?

  • Denis O’Hare komt terug als Russell Edgington, met een enorme wraaklust.
  • Er is een nieuwe rol voor Christopher Meloni als Roman, hoofd van The Authority
  • Anti-vampier leider Steve Newlin komt terug als… vampier!

Wat is nieuw?
We beginnen maar met Tara, die in het slot van seizoen 4 dodelijk werd neergeschoten. Inmiddels weten we het zeker: she’s back! Alleen niet in de vorm die we van haar gewend zijn. In seizoen vijf zien we Tara veel samenwerken met Pam, die zichzelf staande probeert te houden in Area 5, wat een nieuwe sherrif (Elijah, gespeeld door Keram Malicki-Sanchez) heeft gekregen.

Seizoen vijf brengt veel nieuwe gezichten. Zo worden we geïntroduceerd aan twee nieuwe Authority leden in de vorm Nora Gainesborough, gespeeld door Lucy Griffiths (Robin Hood), die tevens de zus is van Eric Northman. En de italiaanse Valentina Cervi, die de rol van Salome Grippa op zich neemt. En dan hebben we nog de mysterieuze Lilith (Jessica Clark), waarmee de makers terug gaan naar het begin van de vampier.

Het verhaal (legende) gaat dat Lilith de eerste vrouw van Adam was. Zij was gelijk aan hem en dat gaf problemen, omdat ze allebei even machtig wilde zijn. Uiteindelijk verliet Lilith Adam en ging de donkere kant op. Adam kreeg een nieuwe partner in de vorm van Eva, die uit zijn rib werd geschapen. De hoop was dat zij minder opstandig zou zijn. Lilith was zo boos dat ze het leven gaf aan de meest afschuwelijke demonen (waaronder vampieren) om de wereld te verzieken. Velen geloven ook dat zij de serpent was die Eva verleidde.

In de True Blood versie staat in het vampieren testament dat Lilith geschapen werd als gelijke van god en dat Adam en Eva later kwamen in de vorm van haar voedsel. The Authority heeft een flesje waarin (zo zeggen ze) het bloed van Lilith zit. Daarmee dwingen ze respect af en behouden ze hun geloofwaardigheid.

Een andere nieuwkomer is Jennifer Hasty als Sweetie Des Arts. Sweetie is een dikke vrouw die verlaten is door haar man voor een shapeshifter. Ze is zo boos dat ze besluit alle supernatural wezens te vermoorden. Dit doet ze met een groepje wat zich heeft genoemd naar de president van Amerika.

Wat ook nieuw is dit seizoen is de regisseur. Nou ja, voor een deel dan. De 56e aflevering (Somebody I used to know) is namelijk door niemand minder dan Stephen Moyer (Bill) himself geregiseerd. Het is niet duidelijk of Moyer nog meer delen zal gaan regisseren, maar wie weet bevalt het hem zo goed dat hij alleen nog maar achter de camera wil werken. Laten we hopen van niet want van Bill hebben we voorlopig nog niet genoeg gehad.

Wie we ook graag terug zien dit seizoen  is Joe Maganiello als weerwolf Alcide. Hij moet vechten om de rol als packleader en krijgt te maken met Russell Edgington, die de weerwolven voor zijn karretje wil spannen.

Verder wordt er in dit seizoen meer ingegaan op de dood van de ouders van Sookie en Jason Stackhouse. Het blijkt namelijk dat zij toch niet zijn verdronken maar op een andere (uiteraard duistere) manier aan hun einde zijn gekomen.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kortom, seizoen vijf zit boordevol verhaallijnen en nieuwe gezichten. Volgens Sam Trammell wordt het geheel afgesloten met een groot bloedbad waarbij veel mensen het leven zullen laten. Dat is misschien geen slecht idee want in de wirwar van verhaallijnen en characters zul je als kijker alle zeilen moeten bijzetten om het te kunnen volgen.

True Blood seizoen 5: vanaf 4 september elke dinsdag om 21.00 uur op FOXlife.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie