Tucker and Dale vs. Evil: nu al dé romcom van het jaar!

Niet schrikken, maar de eerste recensie van het jaar wordt een romcom, maar dan wel een horror romcom, één waarvan jullie zeker van zullen genieten, anders zou ik het nooit dé romcom van het jaar durven noemen.

Zoals echte hillbillies houden Tucker en Dale van de simpele dingen in het leven, een potje bier en lekker rustig vissen. Om van deze dingen te genieten hebben ze een vakantiehuisje gekocht in West-Virginia en gaan een weekendje aan het werk op deze op te knappen.

Tucker (Alan Tudyk) en de woodgrinderTijdens de springbreak gaat een groep feestende en zuipende studenten op een roadtrip en kamperen in een bos in West-Virginia. Al snel komen ze Tucker en Dale tegen, maar door films als Deliverance en The Texas Chainsaw Massacre zien de studenten hen aan voor brute moordenaars.

Het loopt uit de hand als Tucker en Dale de held uithangen en één van de studentes, Allison, redden van de verdrinkingsdood. De andere studenten denken echter dat Allison ontvoerd wordt en hele wrede plannen met haar hebben…

De film verandert in een hilarische slasher dat vol zit met de clichés van een echte hillbilly horror, maar ditmaal gezien vanuit het perspectief van de hillbillies zelf. Miscommunicatie is nog nooit zo vermakelijk én dodelijke geweest, de studenten worden op brute, geniale wijze afgeslacht. Het zou een knipoog kunnen zijn naar Final Destination, want eigenlijk wordt bijna niemand in de film vermoord.

Allison (Katrina Bowden) en Dale (Tyler Labine)Niet alles in Tucker & Dale vs. Evil is miscommunicatie, tussen alle gore bloeit er heel iets mooi op en verandert de film in één van de schattigste romcoms ooit, zonder rozengeur en maneschijn natuurlijk.

De film komt uit handen van Eli Craig, die de film ook zelf met succes regisseerde. Acteurs Alan Tudyk en Tyler Labine zetten als Tucker en Dale bijna een perfecte moderne Laurel and Hardy neer. Bijna net zo goed is Jesse Moss in de rol van Chad als leider van het groepje studenten, de engste persoon uit de film. Het is onmogelijk om Katrina Bowden niet te noemen in haar rol als Allison, wat een topwijf!

Het enige puntje van kritiek dat ik eigenlijk kan geven zit hem in de ietwat trage opbouw van de film, maar daarna is het puur genieten van deze over de top romantische horrorcomedy, deze film moet je gewoon gaan kijken: Tucker & Dale vs. Evil: nu al dé romcom van het jaar!

Tucker & Dale vs. Evil draait vanaf 13 januari in de bioscoop

Sterren: 5 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michiel
Michiel
12 jaren geleden

Deze film is echt een toppertje!!! Gezien tijdens de H******** H*****S**W 20** en hopelijk krijg ik een hele zooi mee in deze maand!
Heerlijk absurt, geweldig voorbeeld van foute intepretaties en je krijgt bijna medelijden met de hillbillies…

Echt een must see!

Jeroen
Jeroen
12 jaren geleden

Ik heb de trailer al een paar keer gezien en ik ga hem ook zeker kijken, lijkt me hilarisch!

Elwin Wagemans
Elwin Wagemans
12 jaren geleden

Zag deze trailer in de bioscoop met me vriendin, leek ons ook een hele leuke film ! Wel erge miscommunicatie haha

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x