Turkse horrorfilm Siccîn 5 in Nederlandse bioscopen

De tijd dat de Turkse genrefilm het vooral moest hebben van rip-offs van grote Hollywoodfilms (de Turkse Excorcist, de Turkse Star Wars de Turkse E.T.) is allang voorbij. De Turkse genrefilm is volwassen geworden. Geen beter bewijs dan de horrorfilm Baskin (2015) en de horrorreeks Dabbe (Dab6e). Nu is voor het eerst ook in Nederland te zien in de bioscoop: het vijfde deel van de succesvolle horrorreeks Siccîn. Siccîn is een Turkse horrorfilm uit 2014 die is geschreven en geregisseerd door Alper Mestçi (MusallatMusallat 2: Lanet). De film was een groot succes in Turkije en leverde drie sequels. Nu volgt Siccîn 5 en deze is vanaf 12 september te zien bij VUE en vanaf 13 september bij Pathé.

"SİCCİN 5" - Fragman HD (17 Ağustos 2018'de Sinemalarda)

Maar waar gaan de horrorfilms Siccîn dan over? #spoilers!

Siccîn: Buyu Haramdir (2014)

Afbeeldingsresultaat voor siccin 2014 film

Öznur is een jonge, mooie vrouw. Ze heeft een platonische liefdesrelatie met haar neef Kudret. Hij is echter gelukkig getrouwd met Nisa. Dit zint de jaloerse Öznur totaal niet en ze keert zich tot zwarte magie om in hun huwelijk te stoken. Ze heeft echter geen idee hoe groot het kwaad is dat ze oproept.

Siccîn 2 (2015)

Afbeeldingsresultaat voor siccin 2

Hicran en Adnan hadden een gelukkig huwelijk en er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn. Maar na het verlies van hun kinderen tijdens een ongeval 2 jaar geleden is alles anders. Het eens zo gelukkige duo leeft nu vervreemd van elkaar in een huis. Maar dan beginnen zich vreemde, mysterieuze gebeurtenissen af te spelen in het huis. Het blijkt te maken te hebben met een vloek.

Siccîn 3: Cürmü Ask (2016)

Afbeeldingsresultaat voor siccin 3
Sedat en Orhan zijn jeugdvrienden. Op volwassen leeftijd wil Orhan trouwen met Sedat’s zus Kader. Er is geen vuiltje aan de lucht totdat het noodlot Sedat bijna fataal wordt. Hij overleeft een auto-ongeluk waarbij zijn zoon Mehmet verlamd raakt. Zelf kampt hij met geheugenverlies dat waarschijnlijk door het ongeval is veroorzaakt. De goed verstandhouding tussen Sedat en Orhan raakt hierdoor volledig verstoord.

Siccîn 4 (2017)

Gerelateerde afbeelding

De familie Yilmaz was erg rijk in het verleden, maar hun situatie is in de loop der tijd veranderd. Vanwege de financiële problemen die ze ondervinden moeten ze intrekken bij hun oma Saadet. Helaas blijkt Saadet niet alleen in haar oude huis te zijn. Het is overgenomen door inwoners van een ander bovennatuurlijk koninkrijk. Als de familie thuiskomt worden ze niet welkom geheten door deze bovennatuurlijke bewoners. Ze willen namelijk niemand van de Yilmaz familie in het huis hebben.

Siccîn 5 (2018)

Afbeeldingsresultaat voor siccin 5

Siccîn 5 vertelt het verhaal van een familie die terugkeerde naar hun nachtmerrie na de ceremonie die jaren geleden plaatsvond. Hale is een jong meisje van 12 jaar oud en woont in een historisch huis in Nevşehir- Turkije met haar familie. Hale kan niet communiceren met mensen vanwege haar afwijkende uiterlijk en vreemd gedrag, Ze deelt het huis met haar moeder, grootmoeder die psychische problemen heeft en Azra. De vader van Hale verdween voordat zij geboren was en heeft nooit meer iets van hem gehoord. Alles veranderd na de nachtmerrie van Hale. Ze droomt dat haar vader haar naar een oud verlaten huis roept waar jarenlang geleden een verboden ritueel werd gehouden. Na deze nachtmerrie veranderd Hale op een heel angstige wijze. De veranderingen in het karakter van het jonge meisje zijn beangstigend voor het hele huishouden. Echter degenen die het meest te lijden hebben zijn Azra en Selim, de vriend van Azra.

Alper Mestçi regisseert opnieuw de productie van het vijfde vervolg van de film Siccîn. De cast bestaat uit Rüya Önal, Merve Ates, Özgür Hacıer, Ece Koroğlu, Ece Edibe Baykal en Pınar Gülkapan.

Siccîn 5 is vanaf 12 september te zien bij VUE en vanaf 13 september bij Pathé.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie