Boek HEX van Thomas Olde Heuvelt krijgt tv-serie

Hex thomas olde heuveltBegin dit jaar werd bekend dat HEX van Thomas Olde Heuvelt zowel in Engeland als in Amerika uitgegeven zal worden. Deze week maakte de Nederlandse uitgeverij Luithingh bekend dat ook de filmrechten zijn verkocht. Warner Bros gaat een pilot voor komende productieseizoen maken, waarna het nog afwachten is of er een volledige serie van gemaakt wordt.

Het boek HEX kreeg van ons 4/5 sterren. “Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen…”

De trailers van het boek HEX spreken sowieso al tot de verbeelding:


HEX - Alternative Trailer: More Dead People

Interessant artikel?

7 gedachten over “Boek HEX van Thomas Olde Heuvelt krijgt tv-serie”

  1. Ik heb het boek dit weekend (eindelijk) gelezen. Fantastisch! Ik kon het bijna niet neerleggen.
    Dus laat die serie maar komen! Helaas is er op de interwebs weinig tot niets te vinden over de huidige status van dit project. Gary Dauberman, de scenarist van o.a. It, Annabelle en The Nun, zou er mee bezig zijn. Maar helaas is het daarna nogal stil gebleven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie