Twixt wordt Francis Ford Coppola‘s Edgar Allan Poe in 3D

Twintig jaar na Bram Stoker’s Dracula keerde Francis Ford Coppola terug op de Comic Con in San Diego en wederom niet zonder reden, hij kwam er zijn nieuwe film Twixt promoten. De film is geïnspireerd op de schrijfstijl van Edgar Allan Poe en een droom die de regisseur over de schrijver had. Twixt zal scenes in 3D bevatten.

Twixt gaat over een schrijver (Val Kilmer) waarvan de carrière in het slop zit, als onderdeel van een promotietour voor zijn nieuwe boek komt hij in een kleine stadje en raakt er verstrikt in een moordmysterie rond een jong meisje. ’s Nacht heeft hij een rare droom, waarin hij wordt benaderd door de mysterieuze jonge geest “V”. Hij is er niet zeker van of die droom iets te maken heeft met de moord in de stad, maar hij is blij met de inspiratie voor een verhaal. Als hij langszaam steeds meer van het verhaal krijgt te weten, komt hij erachter dan het meer met zijn eigen leven het te maken, dan hij had kunnen bedenken.

Iedere vertoning wordt anders
Francis Ford Coppola vertelde al eerder dat de film een bijzondere mix wordt “one part Gothic romance, one part personal film, and one part the kind of horror film that began my career.” Bij de vertoning van de film op de Comic Con vertelde de regisseur dat hij met Twixt moderne technieken wil gebruiken op de film voor het publiek aan te passen. Op een tour van 30 dagen gaat Francis Ford Coppola ‘live monteren’, naar gelang de reacties van het publiek in de zaal. Slaat een scene aan, dan kan hij ervoor kiezen om de langere versie te tonen. Begint het publiek te gapen, dan zal Coppola snel voor meer spanning zorgen. In 30 dagen heeft de regisseur zo een aardige indruk voor de versie van Twixt die naar de normale bioscoopvoorstellingen gaat.

Op Facebook kan je nu stemmen voor de poster van Twixt. Halverwege september draait de film op het filmfestival in Toronto en gaat vermoedelijk met Halloween in de VS draaien, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Twixt wordt Francis Ford Coppola‘s Edgar Allan Poe in 3D”

  1. Ziet er heerlijk kil uit. Lijkt mij wel dat het risico voor te lang uitgesponnen scènes en dialogen erg groot is. Hopelijk weet de live editing alles spannend te houden.

    Beantwoorden
  2. Val Kilmer moet z’n staart afknippen. Bij de eerste en derde afbeelding lijkt het net alsof die niet-Kilmer personages erin zijn geplakt. Live monteren klinkt wel als een interessante methode.

    Beantwoorden

Plaats een reactie