Crowdfundingactie voor boekenlabel ‘Urban Fantasy’

Urban FantasyWas je ook altijd zo’n liefhebber van televisieseries zoals ‘Buffy the Vampire Slayer’, ‘True Blood’, ‘Angel’ en ‘Charmed’? Geniet je van het werk van schrijvers, zoals Cassandra Clare, Kim Harrison en Laurell K. Hamilton? Dan zijn de boeken van het sublabel ‘Urban Fantasy’ van uitgeverij De Fontein misschien wel wat voor jou. De boeken zijn, in tegenstelling tot Young Adult genre, gericht op een wat ouder publiek, wat te merken is aan de meer volwassen en vaak pittige hoofdpersonages. Daarbij zit dit leesvoer vol met magie en bovennatuurlijke wezens, zoals vampiers, weerwolven, bloedprofeten en gedaanteverwisselaars.

uf4In Amerika is Urban Fantasy razend populair en zijn de nieuwe series in dit genre bijna niet aan te slepen. Hier in Nederland hebben verschillende uitgevers een poging gedaan om deze series te publiceren met wisselend succes. Zo zijn van de ’Anita Blake’ serie van Laurell K. Hamilton maar twee delen uitgegeven en ook de ‘Woman of the Otherworld’ serie van Kelley Armstrong heeft het ook net gehaald tot de eerste twee delen (de Young Adult trilogieën van deze schrijfster zijn wel in hun geheel vertaald, Red.). De meest recente poging vond vorig jaar plaats door uitgeverij De Fontein door het creëren van de sublabel ‘Urban Fantasy’. Inmiddels zijn er al boeken van diverse schrijvers onder dit label te vinden, zoals Patricia Briggs (‘Mercy Thompson’ serie), Jaye Wells (‘Kate Prospero’ serie), Anne Bishop (‘De Anderen’ serie) en de nieuwste aanwinst; Ilona Andrews (‘De Grens’ serie).

Publiciteit voor genre

Omdat het genre in andere landen wel veel populariteit geniet, besloot Uitgeverij De Fontein om hun sublabel ‘Urban Fantasy’ meer bekendheid te geven door het organiseren van een Crowdfundingactie. Deze actie draait voornamelijk om de publicatie van het vierde deel van ‘De Anderen’ serie van Anne Bishop, getiteld ‘Grijze Ogen’ mogelijk te maken. Je kunt zelf kiezen hoeveel je doneert en afhankelijk van de hoogte van het bedrag kun je je beloning kiezen. Zo heb je met een donatie van € 5,- al recht op een goodiebag en voor € 15,- een papieren versie van ‘Grijze Ogen’. Of wil je liever een masterclass of meedoen met een leesclub? Of gaat je voorkeur uit naar een collectie Urban Fantasy in e-book variant.

Grijze OgenVoor meer informatie en steunen kan via CrowdAboutNow.

Wanneer je een groot liefhebber bent van bovengenoemde schrijvers of televisieseries of gewoon op zoek bent naar nieuw bovennatuurlijk leesvoer, is het de moeite waard om deze actie te bekijken. Deze actie loopt nog tot en met 15 mei 2016. Juist dit soort acties stimuleren de Nederlandse boekenmarkt om dit soort boeken bekendheid te geven en te blijven publiceren in de Nederlandse taal

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie