Korte film Aurora (Aimée de Jongh)

Kiekje

Binnenkort worden er vier animatiefilms in de roulatie gebracht bij de Pathé-bioscopen. De films zijn het resultaat van Ultrakort, een competitie van het Filmfonds en Pathé, die vorig jaar voor de derde keer werd uitgeschreven. De korte films zijn maximaal 2 minuten en worden in het voorprogramma van een bioscoopfilm vertoond. De Nachtvlinders waren bij de première en hebben volop genoten van de miniproducties.

De korte animatiefilm Kiekje (regie Arthur van Merwijk, producent Breinmonster Animatie Producties) is als eerste in de bioscoop te zien en wel in het voorprogramma van Madagascar 3 (OV en NL). Kiekje, over een echtpaar dat probeert een paar mooie natuurfoto’s te maken, is gewoonweg een Oscarwaardig juweeltje. Deze humoristische korte film, in de trant van Chuck Jones en Tex Avery, zit boordevol verrassingen en kan keer op keer bekeken worden zonder saai te worden (lang leve de Pathé Unlimited Card).

Chopper

Heel anders is Chopper (regie Lars Damoiseaux, producent CTM LEV Pictures) die vanaf 20 juli te zien is. Het mag nog niet openbaar gemaakt worden in welk voorprogramma deze short zit, maar er is maar één film die 20 juli in première gaat… Chopper is een prachtig gemaakte animatiefilm over de kringloop van het leven. Regisseur Lars Damoiseaux is overigens geen onbekende in de ‘horrorscene’, in 1997 maakte hij de korte zombiefilm Striker Bob.

Granny Lane
Granny Lane

Vanaf 26 juli is Granny Lane (regie Daniel Dugour, producent il Luster Films) te zien in het voorprogramma van Step Up 4 Miami Heat. In Granny Lane heeft een straatrace tussen een bejaard vrouwtje in een invalidenwagentje en twee etterbakkies in een getunede sportwagen een onverwachte  afloop. Basis van de score voor deze korte film is het nummer “Hing, Hing, Hing” van Brainpower dat in augustus uitkomt. Goed nieuws, Granny Lane zal ook te zien zijn als videoclip van “Hing, Hing, Hing” (hoef je niet naar Step Up 4).

Aurora

De korte animatiefilm Aurora (regie Aimée de Jongh, producent Mooves) valt het meest in het horrorgenre, en is dan ook vanaf 2 augustus te zien in het voorprogramma van Abraham Lincoln: Vampire Hunter. In Aurora wordt de gelijknamige hoofdpersoon belaagd door Witte Wieven, maar ook deze korte film heeft een verrassende twist. Aimée de Jongh ken je misschien van haar strip in de Metro, momenteel is ze ook bezig met een thriller graphic novel, een dame om in de gaten te houden!

Kijk Aurora hier:

Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 0

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie