Stephen Kings Under the Dome wordt tv-serie

Terwijl er nog gesteggeld wordt over de Dark Tower filmtrilogie en bijbehorende televisieserie, is Steven Spielberg’s DreamWorks TV druk bezig met de verkoop van de televisierechten voor Under the Dome.

Steven Spielberg heeft als producent de supervisie over het project en inmiddels is Michael Green aangesteld om het script van de serie te schrijven. Green werkte eerder als producent en schrijver mee aan de series Smallville en Heroes, ook schreef hij de screenplay voor Green Lantern (2011).

Under the Dome (in Nederland in 2009 uitgebracht onder de naam Gevangen) gaat over het plaatsje Chester’s Mill waarover van het ene op het andere moment een onzichtbare stolp wordt geplaatst. Iedereen die zich binnen de landgrenzen van Chester’s Mill bevindt, zit nu gevangen, zo ook voormalig luitenant Dale Barbara. Niemand weet wat de oorzaak is van de onzichtbare barrière en hoe men deze weer op kan heffen. Ondertussen zien enkele ongure types de kans de macht te grijpen in Chester’s Mill. Het is aan Dale Barbara om deze crisis het hoofd te bieden.

under the dome - stephen king

King deed tweemaal eerder een poging om Under the Dome te schrijven: eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Het eerste hoofdstuk is een overblijfsel uit die tijd en ook de rest van het boek doet sterk denken aan King’s eerdere werk. Under the Dome werd zowel door critici als fans goed ontvangen en belooft een zeer interessante adaptatie te worden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Stephen Kings Under the Dome wordt tv-serie”

 1. Klinkt wel interessant 🙂 Maar dat heb ik met al zijn verhalen en tot nu toe ben ik bij ieder verhaal teleurgesteld over de ontknoping. Ik ben benieuwd wat het nu wordt.

  Beantwoorden
 2. Ik vond het een goed boek. Sinds zijn ongeluk vind ik de meeste van zijn boeken nogal tegenvallen, maar dit boek niet! Ik kan me wel voorstellen dat je ook de ontknoping van dit verhaal raar vindt (vond ik ook).

  Beantwoorden
 3. o.. m.. g.. dit lijkt me echt geweldig, ben het totaal eens met frank, bij SK kan je bijna niet knippen, zo werd bijv the mist ook raar af en toe…
  voor al het einde was.. naar.
  anyway, ik kan niet wachten, ben em nu zelf aan het lezen en t lijkt me echt een geweldige serie 😀

  Beantwoorden

Plaats een reactie