Universal monsterhorrorfilms komen tijdelijk gratis op Youtube

Goed nieuws voor wie diep wil duiken in de oorsprong van een hoop super bekende monsters uit boek- en filmland. Filmstudio Universal gaat namelijk in samen werking met het Youtube kanaal Fear: The Home of Horror een zevental klassieke monstersfilms uit de prille begindagen van het klassieke Hollywood. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Dracula (1931), Frankenstein (1931) en The Wolf Man (1941). De titels zullen apart van elkaar verschijnen vanaf 15 januari en zullen elk maar een week online staan. Wees er dus snel bij! Hieronder staat het volledige schema:

15 Januari, 2021 (vanaf 21.00u)

* Dracula (1931)
* The Mummy (1931)

16 januari, 2021 (vanaf 21.00u)

* Frankenstein (1931)
* Bride of Frankenstein (1935)

17 januari, 2021 (vanaf 21.00u)

* The Invisible Man (1933)
* The Wolf Man (1941)
* Abbot And Costello Meet Frankenstein (1948)

Hoe gaaf is dit dan? Welke films ga jij zeker kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Universal monsterhorrorfilms komen tijdelijk gratis op Youtube”

 1. Ik heb in december een BluRay box gekocht met deze films, behalve de Abott en Costello film.
  In plaats daarvan zat (de originele) The Phantom of the Opera er bij. En “The Creature from the Black Lagoon” (uit 1954 en toen al gemaakt in 3D!) zit ook in deze box.
  De films zijn allemaal netjes gerestaureerd in zowel beeld als geluid. En bij elke film zit een shitload aan extra’s met allerlei info over de films, de makers en making of. Echt een gave box waarmee je echt kan genieten van deze films.
  Waar de films vooral in uitblinken is de sfeer, ook omdat ze in zwart/wit zijn gefotografeerd. De introductie van Bela Lugosi, die op dat moment nog geen Engels sprak en alles fonetisch leerde, als Dracula is nog steeds een kippenvel moment.

  En nu staan ze, hopelijk in dezelfde gerestaureerde versie tijdelijk online.
  Ik zeg: Gaat dit vooral zien!

  De A&C film is volgens mij meer een parodiefilm dan echt passend binnen de Universal monster scene. Maar aangezien dat de enige is die ik nog niet gezien heb, zet ik die in mijn agenda.

  Beantwoorden
  • Die blu-ray box klinkt echt fantastisch, wellicht moet ik hier ook eens achteraan gaan. Dracula met Bela Lugosi is altijd heerlijk om naar te kijken, echter voor mij wordt het voor sommige titels ook de eerste keer. Ik kijk er erg naar uit!

   Beantwoorden
   • Hij bij Bol verkrijgbaar met NL ondertiteling voor een redelijke prijs.
    Bij Zavvi is hij iets goedkoper, maar dan zonder NL subtitles (wel EN SDH).
    De extra’s zijn echt de moeite waard. Zo zijn er specials over Lugosi en Karloff, maar ook over Jack Pierce. Dit is de make-up man die o.a. de Mummy en Frankenstein’s monster heeft ontworpen. Hij was een enorme inspiratiebron voor make-up wizard Rick Baker.
    De films zijn niet zo lang maar de extra’s maken het toch een avond per film 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie