Universal komt met verfilming van Stephen Kings Gramma

Universal Pictures is van plan om samen met productiemaatschappij Blumhouse het korte verhaal “Gramma” van Stephen King te gaan verfilmen. “Gramma” gaat over de 11-jarige jongen George die alleen thuis achter blijft met zijn oma, wanneer zijn moeder plotseling weg moet om zijn geblesseerde broer op te halen. Al vijf jaar verzorgt het gezin de oma en George heeft al die tijd nooit alleen met haar willen zijn. Zittend aan de keukentafel komen herinneringen over gebeurtenissen in deze vijf jaar bij hem naar boven. Haar excommunicatie uit de kerk, de woorden die ze fluisterde kort voordat familieleden overleden, en vooral de manier waarop ze hem desperaat een knuffel wilde geven…

Productiemaatschappij Blumhouse doet het op dit moment goed in de bioscoop met “Paranormal Activity” en “Sinister”, regisseur Peter Cornwell is bekend van “The Haunting In Conneticut” en scriptschrijver Matt Greenburg werkte onder andere aan “Halloween H20” en “1408”, de laatste ook naar een kort verhaal van Stephen King. Met de horror zal het dus wel goed zitten. Of het dit gezelschap ook zal lukken om de sfeer van Stephen King op het witte doek te krijgen, de tijd zal het leren. Eerder verfilmingen van de boeken en korte verhalen van Stephen King laten naast een paar pareltjes helaas ook de nodige missers zien.

Ben je nieuwsgierig en kun je niet wachten? Het verhaal is te lezen in de collectie “Skeleton Crew”. Ook kun je online een eerdere verfilming van “Gramma” voor The Twilight Zone bekijken.

http://youtube.com/watch?v=AlFczHSotpU

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie