Until Dawn-film van Lights Out en Annabelle Creation regisseur David Sandberg in de maak

Supermassives’ spel Until Dawn krijgt een verfilming. Ze bestaan volgend jaar 10 jaar en dat is reden om het te vieren. De Shazam!-regisseur tekende een deal om Until Dawn te regisseren, een bewerking van de PlayStation-horrorgame die gemaakt wordt door Screen Gems en PlayStation Productions. Alle drie de bedrijven vallen onder de paraplu van Sony.

Gary Dauberman, de scenarioschrijver achter de horrorfranchises It, Annabelle en The Nun, is bezig met het script. Dit was oorspronkelijk geschreven door Blair Butler, die eerder The Invitation schreef.

Until Dawn, dat voor het eerst werd uitgebracht in 2015, is een interactief horrorspel. Daarin volgen we 8 personen die vakantie vieren in een afgelegen toevluchtsoord in de bergen. Met scenario’s van leven of dood met een mysterieuze moordenaar, wendigo’s met een voorliefde voor mensensmaak, een kabelbaan en een grot in een mijn met een geheimzinnig verleden, moeten de leden van de groep hun angst overwinnen. In ieder geval, als ze allemaal heelhuids de nacht door willen komen. Het spel was een groot succes en ontving verschillende nominaties voor gameprijzen. Over het verhaal willen de heren nog niets kwijt. Screen Gems beschrijft het als ‘een R-rated liefdesbrief aan het horrorgenre, met een ensemblecast als middelpunt‘.

PlayStation Productions heeft zijn programma de afgelopen jaren opgevoerd. Vorig jaar kregen we al verfilmingen van The Last of Us, Gran Turismo en Twisted Metal. Dauberman heeft daarnaast een verfilming van Stephen King’s Salem’s Lot, die hij schreef en regisseerde voor Warner Bros., in de maak. Hij ontwikkelt ook een live-action versie van de jaren 80 animatieserie Gargoyles voor Disney+. Er gaat dus nog een hoop moois onze kant op komen.

Until Dawn Official Launch Trailer
Supermassives’ spel Until Dawn

Supermassive heeft na Until Dawn nog veel meer (toffe) spellen gemaakt in de The Dark Pictures Anthology-serie, dus misschien komt er nog meer uit deze reeks naar het witte doek. Ik hoop in ieder geval van wel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie