The Unwanted (Bret Wood, 2014)

Laura, een kwetsbare jonge vrouw, voelt zich aangetrokken tot de nomadische Carmilla, die op zoek is naar aanwijzingen nadat haar moeder verdween. Samen ontdekken de vrouwen gevaarlijke geheimen van hun moeders, waardoor ze de aandacht trekken van Laura’s vader die heel ver gaat om de donkere geheimen van de familie te bewaren.

The UnwantedThe Unwanted begint als een flinke dramafilm; Carmilla is op zoek naar haar verdwenen moeten en klopt bij een gezin aan met haar eigen problemen. Lang lijkt het te gaan om de problemen die dochter Laura ondervindt door het missen van een moederfiguur in de familie , Carmilla lijkt dit gaat op te vullen. Net als ik me ga afvragen waarom we deze film moeten recenseren begint het toch enigszins interessant te worden.

The Unwanted is een verfilming van de gothic novel ‘Carmilla’ (1872) van de Ierse schrijver Sheridan La Fanu. Zelfs Bram Stoker liet zich inspireren op dit verhaal. Regisseur Bret Wood heeft met The Unwanted wel een redelijk losse variant van dit verhaal gemaakt, het lesbische vampirisme zit er nog wwel een klein beetje in.

De film is niet slecht, het is goed gefilmd en de spanningsopbouw zit goed in elkaar. Ook alle acteurs zitten goed in hun rol. Maar horrorliefhebbers zullen liever kijken naar andere bewerkingen van dit klassieke verhaal. De film is door Source1media uitgebracht op DVD.

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rose Milk
Rose Milk
7 jaren geleden

Misleidend begin ja, wel een prachtige poster.

Manuela
Manuela
7 jaren geleden

Deze ga ik een keer kijken.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x