Vaderdag: Top 5 Evil Dads

Het is bijna Vaderdag en dan mag je je vader in het zonnetje zetten. Als dankbaarheid krijg je veel liefde daarvoor terug. Deze vaders hebben een heel ander idee om dat te laten zien. In deze Top 5 Evil Dads gekke pappies waarvan je blij bent dat je daar voor Vaderdag niet heen hoeft.

Frailty (2001)

Fenton Meeks, komt aan bij de FBI en vertelt dat zijn broer Adam misschien wel de seriemoordenaar is die ze zoeken. Hij noemt zichzelf God’s hands. In de film zie je flashbacks van zijn jeugd dat zijn vader geloofde dat hij op missie was voor God om demonen te vermoorden die een menselijke vorm hadden aangenomen. Fenton zag zijn vader als slecht terwijl zijn broer hem zag als een held.

Wist je dat:

 • Het is het regiedebuut van Bill Paxton.
 • Gebaseerd op een zaak van de seriemoordenaar Joseph Kallinger, in 1974-1975. Hij heeft samen met zijn 13-jarige zoon drie mensen vermoord en vier gezinnen gemarteld. Hij zei dat God hem had verteld om die mensen te vermoorden.

Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991)

Dit is het afscheid van Freddy Krueger! Ze hebben hem proberen te verbranden. Ze hebben hem proberen weg te wassen met holy water. Maar het is net zoals Freddy zelf zegt: “Stick and stones may break my bones but you can ever kill me”. Maar genoeg is genoeg! Nu komen er weer nieuwe slachtoffers waarvan eentje hem wel erg aanstaat. Zijn verloren en van hem vervreemde dochter kan wel zijn verdoemenis betekenen.

In dit deel wordt vertelt dat Freddy een gezin had en zijn vrouw achter zijn hobby kwam. Hij vermoordt haar vervolgens voor de neus van zijn dochter. Zij wordt door de gebeurtenis uit huis geplaatst en geadopteerd. Ze krijgt een nieuwe naam en er wordt nooit gesproken over haar verleden. Freddy vertelt ook over zijn jeugd, waarin zijn vader hem sloeg en vernederde. Het is een uitleg waarom hij zo is geworden, geen goedkeuring.

Hier een paar leuke feitjes:

 • De vader van Freddy Krueger wordt gespeeld door Alice Cooper
 • Johnny Depp zie je even tussendoor op een tv voorbij komen

The People Under the Stairs [Daddy] (1991)

Een jongetje (Fool) helpt een vriend van zijn zus bij een inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen Fort Knox en die van The Addams Family. Ze kunnen er wel in maar gewoon echt niet meer uit. Dan komen de bewoners thuis (Mommy en Daddy). Fool doet echt zijn best om te ontsnappen en komt er achter dat de huisbaas wel hele vreemde gewoontes heeft en dat er nog meer gevangene zijn, namelijk in de kelder.

Het is zo dat Mommy en Daddy graag een kind wilden en adopteerden een jongen. De jongen was niet gehoorzaam en werd die in de kelder opgesloten. En ze adopteerde weer een nieuwe zoon, die gehoorzaamde ook weer niet. De gehele kelder zit vol met jonge tieners die geen daglicht krijgen, kannibalistisch zijn geworden en bizarre straffen krijgen. Mommy en Daddy hebben uiteindelijk een meisje (Alice) gestolen bij haar geboorte en het wordt er niet beter op. Bijvoorbeeld Als Alice een fout/ongehoorzaam maakt moet ze baden in kokend heet water. Als Mommy er achter komt dat Alice de waarheid weet over haar, denkt ze dat Fool hun tegen elkaar op gezet heeft en wilt ze Alice vermoorden.

Paar leuke feitjes:

 • Geregiseerd door Wes Craven
 • Wes Craven heeft Mommy en Daddy (Wendy Robie en Everett McGill) uitgekozen nadat hij ze gezien had op Twin peaks.
 • Vlak voor zijn overlijden was Wes Craven bezig met een tv-serie over de film.

The Shining (1980)

Jack Torrance is een schrijver met een writer’s block. Wanneer hij wordt aangenomen voor een baan als huismeester van het Overlook Hotel, dat zich op een afgelegen plek in de bergen van Colorado bevindt, ziet hij dit als de ideale kans om inspiratie op te doen en zijn boek af te maken. Bovendien is het de perfecte plek voor hem, zijn vrouw Wendy en zijn zoontje Danny om tot rust te komen. In al zijn arrogantie negeert hij de geruchten dat er kwade krachten in het hotel zouden huizen. Net als het lugubere verhaal over de vorige huismeester die waanzinnig is geworden en daarna op gruwelijke wijze zijn gezin heeft uitgemoord. Het gezin zit in grote eenzaamheid en Danny krijgt de kracht van “the shining”. Hij ziet sinistere beelden wat er allemaal in het hotel is gebeurd. Jack blijft last houden van zijn writer’s block en de demonen in het hotel achtervolgen hem. Langzaam begint Jack echt compleet door te draaien. Dan pakt Jack zijn bijl en is zijn gezin niet meer veilig.

Wist je dat:

 • De opnames van de bekende scène “Here’s Johnny” drie dagen duurde en zes deuren kostte?
 • Om Jack Nicholson in de perfecte geïrriteerde bui te krijgen, kreeg hij twee weken lang kaas sandwiches. Hij haat kaas sandwiches!

The Amityville Horror (1979)

Op 18 december 1975 trekken George en Kathy Lutz met hun kinderen in hun nieuwe huis in Amityville, New York. Pas dan horen ze dat een jaar geleden een massamoord plaats heeft gevonden in het huis. Ze besluiten het huis te houden en er niet meer over na te denken Na een paar dagen worden ze geterroriseerd door een moorddadige aanwezigheid (de vorige bewoner). George wordt steeds agressiever en hun dochter Chelsea ziet geesten. Dagen vol vreselijke terreur volgen. Het gezin heeft het 28 dagen volgehouden en zijn toen gevlucht.

Wist je dat?

 • Het is gebaseerd op het verhaal van George en Kathy Lutz, een van de meest spraakmakende, waargebeurde spookverhalen ooit.
 • Tijdens het filmen werden de cast en crew hebbers wakker om 3:15 ’s nachts net zoals, het zelfde tijdstip Ron Defeo zijn familie afslachtte.
 • In The Conjuring zegt Lorraine Warren aan het eind dat ze naar Rhode Island gaat voor een zaak. Dat is dus dit verhaal.

Meer films met doorgedraaide vaders:

Natuurlijk zijn er meer films met gestoorde, krankzinnige vaders. Neem bijvoorbeeld Rosemary’s Baby, The Woman of The Stepfather. Weet jij nog meer films met dit thema? Laat het ons weten

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Vaderdag: Top 5 Evil Dads”

Plaats een reactie