Vamp: een jaren ’80 horrorkomedie Vamp (recensie)

vamp: 25th anniversary editionOm in een studentenvereniging te komen doen Keith (Chris Makepeace) en AJ (Robert Rusler – A Nightmare on Elmstreet 2 en Weird Science) een belofte die een stuk gevaarlijker blijkt te zijn dan eerst gedacht. Ze beloven een stripper voor het feest van die avond, een vrij simpele manier om binnen te komen lijkt mij want iedereen kan de telefoon pakken en een stripper bestellen, toch? Maar niet Keith en AJ, zij maken er een roadtrip van en gaan de strippers persoonlijk benaderen, wat misschien ook wel zo leuk is natuurlijk.

Tijdens hun zoektocht belanden ze in het donkere gedeelte van de stad en komen ze uit bij een stripclub waar het personeel vampiers blijken, met Grace Jones als de meest in het oog springende Vampire Queen Katrina!

Als één van de jongens ten prooi valt aan Katrina probeert de ander wanhopig de club te ontvluchten wat nog niet zo makkelijk blijkt.

Vamp is een echte jaren tachtig horrorkomedie die meer op tieners gericht lijkt dan op volwassenen, en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. De film valt misschien nog het beste te omschrijven als het iets minder grappige broertje van Fright Night, want de grappen zijn niet altijd geslaagd maar toveren toch zo nu en dan een glimlach op je gezicht. Maar het is het onmiskenbare (wat pretentieloze) jaren tachtig sfeertje wat de film de moeite waard maakt. Fans van bijvoorbeeld Fright Night en Weird Science doen er goed aan om deze film een kans te geven!

Vamp kwam onlangs uit op blu-ray (en DVD) op het Engelse label Arrow Video en is tussen de klassiekers van Romero, Fulci en Argento een beetje een vreemde eend in de bijt in de catalogus van dit label. Maar daarom niet minder welkom. Arrow staat bekend om hun kwaliteitsuitgaven en ook deze release mag er zijn.

De beeldkwaliteit is ruim voldoende, het is geen demo-materiaal maar volstaat voor een film van dit soort. De audio is helaas slechts in mono en er is een optionele Engelse ondertiteling beschikbaar.

vamp bluray details

De blu-ray wordt (zoals al hun releases) geleverd met vier verschillende covers, een zes pagina’s tellend boekje en een kleine poster met de twee voor Arrow gemaakte covers. En natuurlijk zijn er ook weer de nodige extra’s aanwezig die veelal ook in 1080HD zijn waaronder verschillende interviews, documentaires, behind the scenes, een korte film, trailers en een audio commentaartrack.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie