Vampiertrilogie Guillermo del Toro en Chuck Hogan verschijnt als comic

Samen met Chuck Hogan heeft Guillermo Del Toro een vampiertrilogie geschreven waarvan het derde en laatste deel (Night Eternal) is vorige maand verschenen in het Engels. In het Nederlands zal het derde deel onder de titel ‘ De Meester: Eeuwige Duisternis’ verschijnen in februari 2012.

Nu heeft Dark Horse Comics laten weten dat het eerste deel van de trilogie ‘The Strain’ (In Nederlands De Meester) zal gaan verschijnen als comicreeks. The Strain begint met een landing van een vliegtuig waarbij de lichten opeens uitgaan. Gedacht wordt dat het hier gaat om een terroristische aanslag of een biologische dreiging. Volgens een oude man in het Spaanse Harlem is niets minder waar; De echte dreiging is vampiers.

Het was een droom van Del Toro en Hogan om hun vampiertrilogie visueel te maken. En met een comic reeks van de serie, vinden ze de manier om de omgeving en de karakters uit het boek nog verder te ontwikkelen. Wel waren beide schrijvers het erover eens dat de comic pas zou verschijnen, na de release van het derde en laatste boek van de trilogie.

Kunstenaar Mike Huddleston (bekend van the Butcher Baker) stond voor de interessante taak om van Del Toro’s vampiers adequate en vooral huiveringwekkende afbeeldingen te maken. Het zijn namelijk niet normale vampiers, maar hebben een unieke biologie. Namelijk door besmetting met een  virus veranderen normale mensen in dodelijke parasieten die op een ding uit zijn: bloed. Vooral het walgelijke en het huiveringwekkende van dit virus moest op juiste wijze in comicvorm vertaald worden. Bij een boek kun je je als lezer nog van alles verbeelden bij wat je leest. Dat maakt dat sommige boeken juist zo eng zijn. Del Toro en Hogan willen dat ditzelfde effect ook met de comicreeks bereikt wordt. Om dit te bereiken werd eveneens de comicschrijver David Lapham (Stray Bullets) ingeschakeld. David Lapham en Mike Huddleston zullen met  Del Toro en Hogan samenwerken om dit project tot een succes te maken.

Deze comicserie zal uit acht delen gaan bestaan. Het eerste deel verschijnt op 15 december 2011 en zal verkrijgbaar zijn in de betere boekhandel.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Vampiertrilogie Guillermo del Toro en Chuck Hogan verschijnt als comic”

  1. De stijl van de eerste tekening vind ik gaaf, maar die van de tweede en derde vind ik niet geschikt voor een horrorstrip. Lijkt me meer iets voor een griezelstripboek voor kinderen of zo.

    Beantwoorden

Plaats een reactie