Vampire Diaries: Razernij en Duister Weerzien

Razernij en Duister Weerzien zijn het 3 en 4 boek uit de serie The Vampire Diaries van L.J. Smith, het vervolg op de eerste twee boeken, Ontwaken en De strijd, geschreven in 1991/1992. Als het aan de schrijfster ligt zullen er in de serie in ieder geval 10 boeken verschijnen.

De strijd tussen Damon en Stefan lijkt beslecht: Elena is geworden waar ze altijd bang voor was – ze is nu een vampier, en gebonden aan Damon. Maar de strijd tussen de broers is nog niet helemaal voorbij. Ze willen elkaar nog treffen voor een laatste strijd. Maar de wereld draait niet alleen om hun eeuwenoude vete. Elena is er ook nog, met haar nieuwe vampierkrachten. En – zo blijkt – er zijn nog andere, veel gevaarlijkere vijanden…

The Vampire Diaries werd onlangs populair door de gelijknamige televisieserie op Net5. En hoewel de tienerromantiek doet denken aan de vampieren van Twilight, maakt The Vampire Diaries een stap naar volwassenhorrorelementen, voornamelijk op het gebied van paranormale wezens.

Vampire Diaries: Razernij & Duister Weerzien - L.J.SmithDe jacht op de kwade krachten in Razernij doet mij een denken aan vijf jaar later verschenen serie Buffy the Vampire Slayer. Daarnaast lijkt de strijd tussen de broers om Elena een stuk heftiger, maar wel iets minder romantisch. Duister Weerzien markeert eigenlijk een nieuw begin in de boekenserie en is geschreven vanuit een ander hoofdpersoon. De eerst paar hoofdstukken voelt dit als een geforceerde verandering en is het lastig om je echt in te leven in Bonnie. Beide boeken duiken meer in de geschiedenis van de vampieren Damon en Stefan en de problemen die dat brengt in de huidige tijd. Ten opzichte van de eerste twee boeken bevatten Razernij en Duister Weerzien een stuk meer actie.

De boeken van L.J. Smith zijn geschreven voor tieners en zijn een opvoedkundige brug tussen griezelverhalen en horror, maar The Vampire Diaries zal door de romantische onderlaag voornamelijk meiden aanspreken. Vampire Diaries: Razernij en Duister Weerzien is uitgegeven door De Boekerij en ligt sinds oktober in de winkels.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Vampire Diaries: Razernij en Duister Weerzien”

  1. Allez, toch maar een kans geven dan mss. Buffy was m’n ding niet, Twilight gaat er net door. Met True Blood kan ik mijn tijd wel vullen momenteel.

    Beantwoorden

Plaats een reactie