Vampire Diaries: Razernij en Duister Weerzien

Razernij en Duister Weerzien zijn het 3 en 4 boek uit de serie The Vampire Diaries van L.J. Smith, het vervolg op de eerste twee boeken, Ontwaken en De strijd, geschreven in 1991/1992. Als het aan de schrijfster ligt zullen er in de serie in ieder geval 10 boeken verschijnen.

De strijd tussen Damon en Stefan lijkt beslecht: Elena is geworden waar ze altijd bang voor was – ze is nu een vampier, en gebonden aan Damon. Maar de strijd tussen de broers is nog niet helemaal voorbij. Ze willen elkaar nog treffen voor een laatste strijd. Maar de wereld draait niet alleen om hun eeuwenoude vete. Elena is er ook nog, met haar nieuwe vampierkrachten. En – zo blijkt – er zijn nog andere, veel gevaarlijkere vijanden…

The Vampire Diaries werd onlangs populair door de gelijknamige televisieserie op Net5. En hoewel de tienerromantiek doet denken aan de vampieren van Twilight, maakt The Vampire Diaries een stap naar volwassenhorrorelementen, voornamelijk op het gebied van paranormale wezens.

Vampire Diaries: Razernij & Duister Weerzien - L.J.SmithDe jacht op de kwade krachten in Razernij doet mij een denken aan vijf jaar later verschenen serie Buffy the Vampire Slayer. Daarnaast lijkt de strijd tussen de broers om Elena een stuk heftiger, maar wel iets minder romantisch. Duister Weerzien markeert eigenlijk een nieuw begin in de boekenserie en is geschreven vanuit een ander hoofdpersoon. De eerst paar hoofdstukken voelt dit als een geforceerde verandering en is het lastig om je echt in te leven in Bonnie. Beide boeken duiken meer in de geschiedenis van de vampieren Damon en Stefan en de problemen die dat brengt in de huidige tijd. Ten opzichte van de eerste twee boeken bevatten Razernij en Duister Weerzien een stuk meer actie.

De boeken van L.J. Smith zijn geschreven voor tieners en zijn een opvoedkundige brug tussen griezelverhalen en horror, maar The Vampire Diaries zal door de romantische onderlaag voornamelijk meiden aanspreken. Vampire Diaries: Razernij en Duister Weerzien is uitgegeven door De Boekerij en ligt sinds oktober in de winkels.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Hmm, niks op tegen hoor al die vampiertjes, maar tegenwoordig moet men alles uitzuigen tot de laatste druppel euh bloed…

Stephanie
Stephanie
12 jaren geleden

Ik heb ze in het engels al gelezen 🙂 Lijkt me veel fijner lezen dan in ’t nederlands..
Het zijn wel hele mooie boeken overigens.

Tommy
Tommy
12 jaren geleden

Allez, toch maar een kans geven dan mss. Buffy was m’n ding niet, Twilight gaat er net door. Met True Blood kan ik mijn tijd wel vullen momenteel.

Alaysa
Alaysa
11 jaren geleden

Ik hou van de boeken, ik heb alleen de eerste en kwam niet stoppen met lezen.
eindelijk mag ik dinsdag de volgende kopen!

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x