The Vampire Diaries seizoen 1: Love Sucks (recensie )

“Meer dan honderd jaar leefde ik in verborgenheid. Maar nu niet meer. Ik weet dat het gevaarlijk is, maar ik moet haar leren kennen.”

Duister, dreigend, zinderend van bloeddorst en onbevattelijke romantiek: dat zijn The Vampire Diaries, ooit begonnen als een niet te missen serie romans door L.J. Smith, inmiddels uitgegroeid tot een niet te missen televisiesucces. De 22 afleveringen van seizoen 1 op 4 discs zorgen voor onvergetelijke personages.

De vampierbroers Stefan en Damon, de een goed, de ander slecht; Elena, een spookverschijning van de schoonheid op wie de twee broers zo’n 150 jaar eerder verliefd waren; plus Jeremy, Bonnie, Matt en nog veel meer inwoners van het dorp Mystic Falls in Virginia. En allemaal zijn ze gevangen in een fascinerend web van geheimen, passie en angst.

Extra’s:

De box bevat boordevol extra’s die voor nog meer plezier van de serie zorgen.

Into Mystic Falls: van boek naar tv-serie

De crew vertelt waarom zij zo ontzettend graag The Vampire Diaries wilden maken en op welke manier ze dit hebben gedaan. Belangrijke mensen van de crew worden voorgesteld. Zij leggen uit hoe de serie tot stand is gekomen; we krijgen een kijkje op de verschillende afdelingen (regie, camera, production design, grime, kostuums) Ook delen de acteurs hun ervaringen en belevenissen met de kijker.

When Vampires Don’t Suck!

Een documentaire over de populariteit van vampiers en de fans die zo gek op ze zijn. Vampieren zijn hot! Maar wat maakt een vampier zo aantrekkelijk? En zijn vampiers door de geschiedenis heen altijd al aantrekkelijk gevonden? De crew en cast van de serie geven hun visie op de vampier van vroeger en nu.

Ook zien we waarom de fans van The Vampire Diaries zo ontzettend trouw zijn aan hun favoriete serie. Wat heeft het internet betekend voor deze fans? En hoe gaan de acteurs om met social media?

A New Breed Of Vampires: casting voor de tv-serie

Voor de pilot kregen de makers vrij spel in het casten van de acteurs. We zien een kijkje achter de schermen bij de castings van The Vampire Diaries. Kreeg iedereen de rol waar hij/zij op hoopte?

Vampires 101: De vampierregels

Vampieren leven bij regels. Kunnen ze nu wel of niet tegen knoflook? Hoe maak je een vampier dood? En op welke manier wordt je eigenlijk een vampier? Omdat elke vampier film/boek zijn eigen regels heeft, worden de regels in The Vampire Diaries uitgelegd.

The Vampire Diaries: A Darker Truth

Een 6-delige miniserie die special is uitgebracht voor het web, ook wel webisodes genoemd. Dit is een zijverhaal op de serie. Een jongen komt er achter dat zijn zus vermoord is door een van de broertjes Salvatore. Hij besluit op onderzoek te gaan…

Nog meer The Vampire Diaries Extra’s

Second Bite Bloopers, do we need to say more, gewoon kijken en lachen. Ook bevat de box Pilotaflevering met audiocommentaar van de regisseur van de serie. En natuurlijk staan op iedere disc niet uitgezonden scènes. Als allerlaatste extraatje is het eerste boek van The Vampire Diaries: The Awakening van L.J Smith als download toegevoegd als luisterboek. Luister en zoek de verschillen.

Deze box is een absolute must have voor liefhebbers van de tv-serie. Maar ook mensen die het niet zo hebben op de hele vampieren “Twilight” hype zullen zich prima vermaken met The Vampire Diaries. De personages zijn goed uitgediept, de acteurs laten een knapstaaltje acteerwerk zien en de balans tussen bloeddorst en romantiek is perfect.

The Vampire Diaries: Love sucks (seizoen 1) ligt sinds 10 november in de winkel

Interessant artikel?

Plaats een reactie