Vampirella ontmoet Alien en Army of Darkness’ Ash Williams

Nog meer horror crossovers liggen in het verschiet in de stripwereld. De schaarsgeklede, sexy vampier Vampirella ontmoet niemand minder dan Ash Williams van Army of Darkness en krijgt ook nog aan de stok met de enige echte Alien.

Vampirella

In juli van dit jaar zal het eerste deel uitkomen van de vierdelige serie Vampirella / Army of Darkness. Het is geschreven door Mark Rahner, die geen onbekende is van Vampirella en Army of Darkness, en met de tekeningen van Jethro Morales (Green Hornet, Dejah of Mars). Het eerste deel zal extra covers bevatten van o.a. Tim Seeley (G.I. Joe) en Jae Lee (Hellshock).

Het verhaal neemt plaats wanneer Ash nog vast zit in het jaar 1300 en net als held wordt gezien door de mensen. Hij krijgt nieuws te horen dat een vliegende Deadite is gesignaleerd. Nog gevaarlijker dan de Deadite die hij eerder doodde na zijn aankomst. Ash gaat eropuit om het volk te beschermen. Ondertussen is er ook een verleidster verschenen die Ash wilt verwennen… Voor de laatste keer.

Schrijver Mark Rahner vond het geweldig om Vampirella en Ash samen te brengen in een verhaal. Rahner vond het verfrissend na zijn vorige Vampirella verhalen die meer satires waren op popcultuur horror, zoals Buffy en Dexter.

En naast Army of Darkness komt Vampirella ook nog oog in oog te staan met de beruchte Alien. Het wordt geschreven door Corinna Bechko (Star Wars: Legacy, Savage Hulk). Bechko was van kinds af aan een grote fan van Alien. Ze kon haar geluk niet op nu ze erover mag schrijven en ook nog met Vampirella. Een ontmoeting tussen deze twee moet zeker een goed verhaal voortbrengen, zegt Bechko.

Een vaste datum is nog niet bekend voor de Vampirella meets Alien-verhaal. Wel wordt verwacht dat het later in 2015 zal uitkomen.
Beide series worden uitgegeven door Dynamite Entertainment en ze zijn er hartstikke trots op.
Army of Darkness - Vampirella

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie