Vampirella viert haar 50e verjaardag met een nieuwe serie

Vampirella verschijnt al sinds 1969, hoewel met tussenpozen, in comics. Met haar opvallende sexy uiterlijk en met hulp van creatieve schrijvers blijft ze populair.
Doorgaans is ze meer een ruimtewezen dan een vampier, en wel van de planeet Drakulon. Soms wordt er een beetje met die oorsprong gespeeld, maar in principe is dat wel de basis.

Om haar 50-jarige jubileum te vieren brengt Dynamite Entertainment haar in juli terug in een gloednieuwe serie. Aan het roer staan Christopher Priest (Black Panther, Deathstroke, Quantum & Woody, Justice League) als schrijver en als tekenaar de wat onbekendere Ergün Gündüz (Tales of the Great War, Taxi Tales).
Met Christopher Priest aan boord heeft Vampirella in ieder geval weer een topschrijver te pakken, zoals eerder sterren als Nancy A. Collins en Grant Morrison. Hij zal als insteek nemen hoe het moet zijn om als schaars geklede alien hier te landen en hoe de maatschappij, vol racisme en angst op haar zal reageren.

Om de serie te verzekeren van een goede kick-off komt er op 4 mei, Free Comic Book Day Vampirella FCBD #0 uit. Zoals gezegd volgt dan de rest van de serie in juli, verkrijgbaar in de stripspeciaalzaken en online.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie