Vampirella gaat volgend jaar de strijd aan met Dracula

Vampirella vs Dracula 2012In januari 2012 komt de schaars geklede bloedzuigster terug in Vampirella vs. Dracula. In het kort zal de comic gaan over de alom bekende Dracula, die naar Amerika gaat om daar lekker zijn ding te gaan doen. Wat hij echter niet weet, is dat een andere vampier hem voor is geweest. Het verhaal wordt geschreven door Joe Harris, die ook aan comics als X-men en Spider-Man heeft gewerkt.

De originele comic zag in 1969 voor het eerst het licht en heeft in het originele formaat 112 issues gekend, de laatste uitgegeven in maart 1983. In 1991 werden de rechten overgenomen en heeft de serie nog tot 2007 gelopen. In 2010 zijn de rechten voor Vampirella gekocht door Dynamite Entertainment, die nu dus ook de nieuwe serie zal uitbrengen.

Vampirella vs. Dracula zal een navertelling worden The New European, een kort verhaal geschreven door Alan Moore (bekend van de V for Vendetta, Watchmen en From Hell comics) en Gary Frank (die bij zowel DC Comics als Marvel aan grote namen heeft gewerkt). Voor meer informatie over de eerste uitgave kun je het artikel op Broken Frontier lezen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie