‘Van Richten’s Guide to Ravenloft’ – Klassieke horror komt naar Dungeons & Dragons

Via Twitter en DnDBeyond maakte Wizards of the Coast gisteren bekend dat er in mei een nieuwe campaign setting voor Dungeons & Dragons aan gaat komen. Van Richten’s Guide to Ravenloft is een sourceboek voor de setting van het eerder verschenen Curse of Strahd. Het boek belooft het creepy ‘Land of the Mists’ van top tot teen bloot te leggen. Denk hierbij maar aan klassieke horror- en darkfantasy werelden zoals je die vindt in bijvoorbeeld Castlevania, Van Helsing en natuurlijk Dracula.  Klassieke horror in Dungeons & Dragons, yes!

Voor ‘Dungeon Masters’ zal het boek een weelde aan informatie bevatten over het duistere land Barovia en een hoop andere landen daar voorbij. Ook zullen er naar verwachting veel creepy nieuwe monsters beschikbaar gemaakt worden. Voor spelers zullen er nieuwe ‘backgrounds’ te kiezen zijn voor hun personages, zijn er geheimzinnige ‘Dark Gifts’ om de personages een bijzondere Ravenloft flair te geven en is er voor de Bard en de Warlock een nieuwe subclass. Voor DM en spelers beide is er een gloednieuw avontuur, The House of Lament, om hun tanden direct in te zetten.

Senior game designer bij Wizards of the Coast en lead designer van het nieuwe boek Wes Schneider had nog het volgende te zeggen in een pers preview event:

“I’m a huge fan of all things horror, so it was an absolute thrill to frame this book around bringing frightening elements like mummy lords, cosmic terrors, and urban legends to more D&D tables.”Wes Schneider / Wizards of the Coast

Dat belooft nog wat! Von Richten’s Guide to Ravenloft verschijnt wereldwijd op 18 mei, digitaal en op hardcover. Kijk hieronder nog even de coole reveal trailer van het boek:

Van Richten’s Guide to Ravenloft Reveal Trailer - D&D Beyond

Kijken jullie hier net zo erg naar uit als wij? Laat het ons weten in de comments!

Interessant artikel?

3 gedachten over “‘Van Richten’s Guide to Ravenloft’ – Klassieke horror komt naar Dungeons & Dragons”

    • Ik heb Curse of Stradh zelf ook nog niet gespeeld. De module staat wel bekend onder 5e spelers als een van de beste pre-made adventures die tot nu toe verschenen samen met Waterdeep: Dragon Heist en Baldur’s Gate: Descent into Avernus. Ik ben waarschijnlijk van plan om die nieuwe adventure uit Ravenloft uit te proberen om te kijken of Barovia bij mijn groep in de smaak gaat vallen! Momenteel spelen we om de week Dragon of Icespire Peak en een combinatie campaign van Saltmarsh, Waterdeep en homebrew avonturen. Genoeg te doen nog dus :’)

      Beantwoorden

Plaats een reactie