‘Van Richten’s Guide to Ravenloft’ – Klassieke horror komt naar Dungeons & Dragons

Via Twitter en DnDBeyond maakte Wizards of the Coast gisteren bekend dat er in mei een nieuwe campaign setting voor Dungeons & Dragons aan gaat komen. Van Richten’s Guide to Ravenloft is een sourceboek voor de setting van het eerder verschenen Curse of Strahd. Het boek belooft het creepy ‘Land of the Mists’ van top tot teen bloot te leggen. Denk hierbij maar aan klassieke horror- en darkfantasy werelden zoals je die vindt in bijvoorbeeld Castlevania, Van Helsing en natuurlijk Dracula.  Klassieke horror in Dungeons & Dragons, yes!

Voor ‘Dungeon Masters’ zal het boek een weelde aan informatie bevatten over het duistere land Barovia en een hoop andere landen daar voorbij. Ook zullen er naar verwachting veel creepy nieuwe monsters beschikbaar gemaakt worden. Voor spelers zullen er nieuwe ‘backgrounds’ te kiezen zijn voor hun personages, zijn er geheimzinnige ‘Dark Gifts’ om de personages een bijzondere Ravenloft flair te geven en is er voor de Bard en de Warlock een nieuwe subclass. Voor DM en spelers beide is er een gloednieuw avontuur, The House of Lament, om hun tanden direct in te zetten.

Senior game designer bij Wizards of the Coast en lead designer van het nieuwe boek Wes Schneider had nog het volgende te zeggen in een pers preview event:

“I’m a huge fan of all things horror, so it was an absolute thrill to frame this book around bringing frightening elements like mummy lords, cosmic terrors, and urban legends to more D&D tables.”

Wes Schneider / Wizards of the Coast

Dat belooft nog wat! Von Richten’s Guide to Ravenloft verschijnt wereldwijd op 18 mei, digitaal en op hardcover. Kijk hieronder nog even de coole reveal trailer van het boek:

Van Richten’s Guide to Ravenloft Reveal Trailer - D&D Beyond

Kijken jullie hier net zo erg naar uit als wij? Laat het ons weten in de comments!

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
2 jaren geleden

Lijkt me erg tof, al wil ik Curse of Stradh ook nog eens doen. Nu via Roll20 in Ghosts of Saltmarsh

Frank Mulder
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nick Vossen

Ja, het mooie is dat je lang in een verhaal kan zitten. Maar evenzo jammer ook omdat je alles wil 😉
Stradh schijnt wel echt een pittige campaign te zijn.

3
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x