Vang geesten in jouw slaapkamer met Scrylight

Speel jij wel eens een spelletje op je iPhone of Android-telefoon? Misschien wordt het tijd, want ontwikkelaar Spectropia Studios komt nu met een doodeng augmented reality-spelletje Scrylight.

Spoken jagen met je telefoon

In Scrylight ben je op jacht naar geesten, terwijl je kijkt door de camera van je telefoon. Het ingame beeld wat je ziet is dus jouw omgeving, jouw huis- of slaapkamer. Dat heet augmented reality (AR). En dat kan best eng zijn als het spelletje in kwestie je op zoek laat gaan naar spoken. En als je een slimme deurbel en of lampen hebt, dan doen die lekker interactief mee. Vet!

De ontwikkelaar belooft een ervaring als nooit tevoren en dat geloof ik maar al te graag. Als je lampen ineens aangaan of flikkeren, of de bel gaat tijdens het spelen, nou dan gaan je haren in je nek wel overeind staan. Ze maken bij het ontwikkelen van het spel gebruik van Niantic Lightship, een nieuwe AR-technologie van Niantic. Hieronder een opsomming van de functionaliteiten:

  • Full 360 interaction between ghosts and players via your smart devices,
  • camera and microphone for realistic entity interactions,
  • infinite, ‘geographical-specific’, procedural entities,
  • integrated machine learning agents
  • computer vision for real time interaction with your environment
  • and full smart device integration allowing for real world hauntings.

Dus niet alleen je slimme apparaten doen lekker mee, het maakt ook uit wáár je bent. Denk aan Pokèmon Go, waarbij je verschillende Pokèmon kunt vangen op diverse echte locaties. Scrylight ondersteunt tevens multiplayer tot en met vier spelers. Dus nodig drie van je vrienden bij je thuis uit en ga op een avontuur die de grens tussen wat spel en echt is dusdanig vervaagt, dat je aan jezelf gaat twijfelen.

Er is nog geen precieze releasedatum gegeven, behalve 2023. Je kunt een melding krijgen zodra het klaar is. Meld je hiervoor aan op hun Kickstarter-pagina. Aan het eind van het filmpje zie je wel een telefoon met de tijd: 21:10. Zou dat misschien een releasedatum van 21 oktober betekenen? Het is ook nog niet duidelijk op welke apparaten het te spelen is, maar ik denk zomaar dat het uitkomt op Android en iPhone.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie