Verfilming van comic The Goon leeft nog!

Ergens in 2010 zagen we de trailer voorbijkomen van de The Goon-animatiefilm en het leek er toen op de de film binnen korte tijd ook de bioscopen zal halen. Helaas bleek het tegendeel waar. Maar… het project leeft nog!

The Goon movieposter

The Goon is een comic van Eric Powell, het eerste deel verscheen in 1999 en de teller staat nu op 54 uitgaves. Het gaat over The Goon en Franky die onder niet al te beste omstandigheden klussen uitvoeren voor maffiabaas Labrazio, waarbij het tweetal regelmatig in gevecht moet met diverse monsters, vampieren en zombies.

Goed, de filmaankondiging in 2010 bleek overenthousiast. Het idee en de concept trailer maakten indruk, maar er waren helemaal geen productieplannen nog. In 2012 besloten Eric Powell en David Fincher een crowdfunding te starten om een animated storyboard te ontwikkelen en hiermee investeerders/producenten aan te trekken. Er werd $441.900,- opgehaald. Hierna werd het weer stil.

Nu is bekend geworden dat de film in development is gegaan bij 20th Century Fox (nu onderdeel van Disney)! Naast David Fincher is Tim Miller aangeschoven als producent.
Blur Studio’s maakte in 2010 de onderstaande concepttrailer en zal, als het project eindelijk in productie gaat, hun handen uit de mouwen steken. Hier kan helaas nog wel flink wat tijd (lees maanden tot jaren) overheen gaan.

The Goon - Trailer (HD)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie