Film over bekendste spookhuis in Amerika

Wanneer je van San Francisco naar Los Angeles rijdt kom je langs het plaatje San Jose. En daar staat het meest bekende ‘spookhuis’ van Amerika: het Winchester Mystery House. Ooit bewoond door Sarah Winchester en William Wirt Winchester.

Het verhaal

Sarah WinchesterNa het overlijden van Sarah’s man begint het te spoken in huis. Ten minste, dat is wat zij denkt. Meneer Winchester maakte wapens en Sarah was ervan overtuigd dat de geesten van de mensen die vermoord waren met die wapens haar thuis kwamen opzoeken. Deze geesten zouden haar onder andere opdragen om haar huis uit te bouwen. Anders zou ze geen rust vinden. Dus tot aan haar dood, 38 jaar lang, is er non-stop gebouwd aan het Victoriaanse Winchester huis.

In totaal zijn er 160 kamers waarvan 40 slaapkamers. Het huis telt zo’n 47 haarden, 17 schoorstenen en 3 liften. En alles werd van gemak voorzien. Zo liet mevrouw Winchester bijvoorbeeld moderne toiletten en heteluchtverwarming installeren.

Fopdeuren

Om de geesten te ‘foppen’ liet mevrouw Winchester allemaal vage dingen bouwen. Bijvoorbeeld een trap die nergens op uitkomt en verschillende deuren met muren erachter. Of eentje die direct naar buiten gaat. Denk je de wc in te lopen, stort je zo vanaf de derde verdieping naar beneden in de tuin. Ook zijn er op verschillende plekken hoekjes gebouwd waarvan mevrouw Winchester de bediendes kon begluren. Ze had er namelijk nogal wat in dienst en natuurlijk vertrouwde ze die ook niet allemaal. Het huis is eigenlijk een groot doolhof met overal deuren, gangen en trappen.

Toeristische attractie

Tegenwoordig is het Winchester Mystery House een toeristische attractie. Wij gingen er in 2015 heen en kregen een rondleiding van 40 minuten. Véél te kort natuurlijk maar we hadden de laatste tour van de dag en alles ging dus razendsnel. Ook zijn een hoop kamers/ruimtes niet toegankelijk voor publiek. Dus je krijgt sowieso maar een deel van het huis te zien.
Maar wát je dan te zien krijgt is wel weer erg tof. Vooral het verhaal wat erbij hoort is bijzonder. Zou je het huis zelf ook wel eens willen zien maar heb je geen tijd, geld, of zin om naar Amerika te gaan? In 2018 komt er een film uit over dit huis. Lees daar hieronder meer over.

Winchester: the house that ghosts built

In de film die in februari 2018 moet uitkomen wordt weduwe Sarah door Hellen Mirren gespeeld. De aandeelhouders van het wapenbedrijf van Sarah’s man maken zich zorgen. Sarah spendeert enorm veel geld aan het uitbouwen van het huis. En waarom? Omdat dat moet van geesten? De aandeelhouders denken dat ze gek wordt. Daarom wordt dokter Eric Price (Jason Clarke) aangesteld. Zal hij Sarah kunnen overtuigen dat geesten niet bestaan of zal zij hem laten zien dat ze wél bestaan?

Regie is in handen van Michael Spierig die ook ‘Jigsaw’ regisseerde die op dit moment in de bioscoop draait.Hieronder alvast een sneak peak van Winchester.

Winchester - Official Trailer - In Cinemas Now

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Film over bekendste spookhuis in Amerika”

  1. Zo.. Helen Mirren en Jason Clarke in een griezelfilm. Dat is een heftige cast. Ik ben hier best benieuwd naar.
    Ook omdat Jigsaw helemaal geen verkeerde film was.

    Beantwoorden

Plaats een reactie