Verslag: The Circus of Horrors – The Voodoo Tour (2019)

Op 3, 4 en 5 januari 2019 verovert The Circus of Horrors het onschuldige Malieveld in Den Haag. Een burlesque en bizarre horrorcircus waar  je weer kan genieten van een avond vol met alternatieve en spraakmakende nummers. Altijd gruwelijk, vaak sexy en steevast spraakmakend. De nieuwste special effects, vlammen en dampende rockmuziek maken de belevenis compleet. Geen enkele andere show bevat zoveel ‘one of a kind acts’ als The Circus of Horrors. Wij van De Nachtvlinders konden deze show niet laten schieten!

Circus of Horrors, ook wel de Engelse psycho’s, hebben hun gezicht 2 jaar geleden al eens laten zien in Amsterdam Rai. Onder aanvoering van Dokter Haze (The Undead Ringmaster) en een heuse rockband passeren de meest bizarre freaks de revue. Met degenslikkers, bloederige acrobaten, angstaanjagende voodoo warriors en een vrouw die aan haar haren door het luchtruim zweeft is Circus of Horrors wereldwijd het meest beruchte circus. Het is een lugubere horrorshow die van het begin tot het einde zorgt voor een enorme adrenalinekick.

circus of horrors freaks

De show begint met een combinatie van een freakshow en acrobatiek,   een vrouw opgesloten in een glazen stolp,  de Mongolian Laughing Boy die een haarspeld door zijn beiden wangen en nek steekt en daarna een meter touw inslikt om die vervolgens, na een incisie met een stanleymes, weer uit zijn maag te trekken, een dans en acrobatiek act met de Voodoo Warriors vol met een flinke dosis vuur, Elaine Courtney (de prinses van de lucht) en haar luchtacrobatiek act  en Hannibal Hellmurto die een massief blok  optilt met een haak in zijn neus.

Het  publiek krijgt even tijd om bij te komen met twee vrouwen  die op grote hoogte hun acrobatische kunsten laten zien. Maar degenslikker Hannibal Hellmurto keert alweer terug om naast zwaarden ook een neonlamp naar binnen te werken.
Voor de pauze laten waaghalzen John Martinez en Milton Paz Gonzalez je nog op het puntje van je stoel zitten met hun bizarre prestaties in de legendarische Globe of Death. De meest gevaarlijke truc die ooit is voltooid.

Na de pauze heeft de Globe of Death plaats gemaakt voor de Wheel of Death waar de sensationele Danger Troupe hoog boven de circusring je zullen verbazen met hun extreme en sensationele stunts. En het publiek hoeft niet lang te wachten of een trio van mannen laten een verbluffende act zien op een draad hoog boven de piste balancerend, die het bestaan van de zwaartekracht even laten vergeten.

Gerelateerde afbeelding
Tegen het ende tart Hairculian Diva de zwaartekracht  op een wel op heel bijzondere manier. Ze bevestigt een staalkabel aan haar haren en laat zich vervolgens naar de nok van het theater takelen. Daar wordt ze over de bühne geslingerd, terwijl ze onder meer jongleert, vlam vat en tal van stunts uitvoert met natuurlijk vuurwerk. Eng, gevaarlijk en verbazingwekkend zijn woorden die op de stunts van Hairculian Diva van toepassing zijn.

Bij de show van The Circus of Horrors val je van de ene verbazing in het andere. zowel de freakshow kant als de acrobatische kant. Laat je verbijsteren door de freaks die onder aanvoering van Dokter Haze voor een onvergetelijke avond zorgen. Ook vanavond en morgen (4 en 5 januari) nog te zien in Den Haag.

Circus Of Horrors 2019 Promo Trailer
Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Verslag: The Circus of Horrors – The Voodoo Tour (2019)”

Plaats een reactie