Eerste Dutch Comic Con voldoet aan alle verwachtingen!

Dit weekend vindt de eerste editie van de Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Spannend, is Nederland groot genoeg voor zo’n evenement? Zijn er wel genoeg geeks in de lage landen?

Wij bezochten de beurs gisteren en bij binnenkomst was het al direct duidelijk: Ja, er zijn genoeg liefhebbers. De online kaartverkoop was al gestopt en bij de kassa’s waren nog enkele tickets verkrijgbaar, er stond daar een goede rij voor.
http://instagram.com/p/0xMV4KLCDx/
De beurs opkomen was rond 11 uur bijna een uitdaging. Misschien was de ruimte bij binnenkomst ook te klein en moest het publiek zich nog oriënteren. De eerste hal is gericht op de grote. Silvester Strips, Eppo, Dark Dragon Books, The American Book Store en in het midden heeft Power Unlimited voor de gamers een grote speeltuin.
http://instagram.com/p/0xN_PHLCIC/
Op weg naar de twee hal loop je langs de gecombineerde stand van Vision Toys en Gator.
http://instagram.com/p/0xTp8jrCCk/
Voor degenen die de Funko POP! te klein vinden, kunnen hier terecht voor statues van bijvoorbeeld Sideshow Collectables.
http://instagram.com/p/0xULvFrCDn/
De tweede hal is ingericht voor retailers, kunstenaars en Kickstarterprojecten.
http://instagram.com/p/0xX536rCPj/
Brain Mahony is toy designer en helemaal gek van de Japanse monster in de jaren ’70. Hij doet de Sculpting van zijn Kajiu en laat ze vervolgens door andere artiesten schilderen.
http://instagram.com/p/0xeqmKLCPs/
“Saving the World, One Shoe at a Time” is het motto van Canvas Warriors. Ze customizen Converse All Stars met bijvoorbeeld The Walking Dead.
http://instagram.com/p/0xgEb2LCFD/
Een Comic Con is natuurlijk pas echt compleet als er cosplayers rondlopen. Er lopen veel Stormtroopers, Game of Thrones-figuren en Marvel karakters rond. Toch zijn er wel een paar cosplayers die het horrorgenre aandurven.
http://instagram.com/p/0z_K9DrCNE/
Niet alleen treden ’s avonds de Misfits op en is er een cosplay-wedstrijd in de podiumzaal, The Walking Dead-acteur Michael Cudlitz (Sgt. Abraham Ford) beantwoord vragen van de fans. Geeft hij per ongeluk een grote spoiler weg over de seizoensfinale? Lees hier meer.
http://instagram.com/p/0xlEyArCBv/
Vanuit de podium zaal loopt je terug naar de eerste zaal, hier zitten de internationale gasten te signeren en het Bredase BUT Film Festival een minibioscoop ingericht.
http://instagram.com/p/0xtJ4frCMA/
Ook staan er diverse fangroepen, waaronder Ghostbusters met de Ecto-1.
http://instagram.com/p/0x4dVOrCHL/
Natuurlijk is dit nog maar een kleine impresse van de eerste editie van de Dutch Comic Con, waarbij wij natuurlijk ons ook focussen op het horrorgenre. Maar de eerste editie is voldoet zeker aan de verwachtingen en wij zien de Dutch Comic Con volgend jaar graag terugkomen naar Utrecht!
http://instagram.com/p/00G5sWrCK_/
Ben jij naar de Dutch Comic Con geweest?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

9 gedachten over “Eerste Dutch Comic Con voldoet aan alle verwachtingen!”

 1. Ja ik ben ook geweest en heb veel goodies kunnen scoren.
  Het evenement is in RTL nieuws geweest en daar zeiden ze dat ze een contract voor 3 jaar hebben met de Jaarbeurs en dat volgend jaar 40.000m2 ter beschikking hebben.
  Ik kijk er nu al weer naar uit! Want het werdt tijd dat we een goede Con in Europa kregen!

  Beantwoorden
   • Sjors, Ze zijn dit jaar met 30.000m2 begonnen. Even ter vergelijking: De Antwerp Convension (dit jaar voor de 5e keer) is +/- 8000m2 en F.A.C.T.S in Gent 20.000m2 (voor de 25e keer dit jaar). Naar mijn idee heeft de DCC het voor de eerste keer het erg goed gedaan.

    Beantwoorden
    • Dan is 40.000m² een mooie uitbreiding 🙂 Ik ben nog nooit bij die andere twee geweest, dus lastig om daar een beeld van te vormen, maar gezien de opkomst op zaterdag bij DCC, is de conclusie inderdaad dat ze het erg goed hebben gedaan.

     Beantwoorden
     • @Frank: De verdeling qua oppervlakte klopte idd niet helemaal, maar ik denk dat ze daarbij ook last hadden van de beperkingen van de locatie. Zelf vond ik het wel prettig om de drukte effe te ontvluchten in de zaal met het podium, dus dat was dan weer het voordeel van die lege ruimte. Naast de “bioscoop” was ook veel ruimte over, de vraag is alleen of je die wil vullen met bezoekers als aan de andere kant van het doek een film draait.

 2. Ik was erbij en ben zeer aangenaam verrast 😀 Het is de eerste keer dat ik naar een dergelijk evenement ben geweest en wist niet wat ik er precies van moest verwachten, maar ik heb een hele leuke dag gehad op Dutch Comic Con. Wij waren iets voor 10:00 al binnen en hoewel ik bang was dat we veel te vroeg waren, was het prettig om eerst nog effe een uurtje in redelijke rust over de markt te lopen. Tussen 12:00 en 14:00 vond ik het daar eigenlijk te druk, maar wel leuk dat er zoveel mensen op af zijn gekomen en de sfeer was heel goed 🙂 Echt leuk om met zoveel “gelijkgezinden” bij elkaar te zijn en om spontaan met onbekenden in gesprek te raken over een gedeelde interesse. Op de markt heb ik zoveel toffe dingen gezien dat ik niet kon kiezen, dus uiteindelijk niet veel gekocht 😛 Volgend jaar (ik neem aan dat dit een jaarlijks evenement wordt) zorg ik dat ik wat geld gespaard heb om daar uit te geven 😀

  De cosplay contest en de sprekers vond ik ook tof, maar ik hoop wel dat ze in staat zullen zijn om wat bekendere sprekers te strikken voor de volgende keer. Ik bedoel, als er iemand van TWD en GoT aanwezig is, dan zie ik natuurlijk liever echte hoofdrolspelers. De mannelijke presentator vond ik niet zo best (vertaalde de vragen van het publiek niet goed) en bij de cosplay contest ging er vrij veel mis, wat nogal zuur is als je een act op wil voeren. Maar goed, voor een eerste keer toch zeker wel leuk gedaan. De faciliteiten zijn in de Jaarbeurs ook top, alleen de prijs van eten en drinken vond ik wel schandalig hoog. Persoonlijk betaal ik dan liever iets meer voor het kaartje, maar daar zullen mensen die zelf eten en drinken meenemen het waarschijnlijk niet mee eens zijn 😛

  Misfits vond ik trouwens ook gaaf! Het geluid vond ik niet geweldig gemixt en het verbaasde me hoe weinig mensen er waren (misschien niet duidelijk genoeg gecommuniceerd?), maar ik ben blij dat ik ze nu eindelijk eens live heb gezien 🙂 Was een lange dag, maar ik heb me geen seconde verveeld!

  Beantwoorden

Plaats een reactie