Verslag: FOX Halloween Parade & Party 2012

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver: Zombiewalk time! Oh nee.. het heet nuFOXHalloween Parade. Enfin. De meeste deelnemers begrepen heel goed dat je toch vooral als levende dode uitgedost moest zijn en deze kwamen ook massaal naar de hoofdstad.

De schrijver van dit verhaal ging natuurlijk ook verkleed mee. Er van uit gaan dat twee uur genoeg moest zijn om make-up op te doen, kleding in orde te maken en daarnaast er voor zorgen dat alle gasten die in huis waren ook nog eens te eten kregen was iets teveel van het goede. Aangezien ik niet gewend ben om lenzen te dragen mislukte elke poging om deze in te doen. Daarnaast ben ik ook een kerel die geen make-up draagt. Ik moest uiteindelijk toch een beetje alles afraffelen. En dat allemaal tussen het pannekoeken bakken door. Maar.. het is wel een geslaagde outfit geworden. Een soort van zombie kapitein van The Love Boat. Mijn metgezellen waren ook in diverse freaky outfits: een mummy, skelet, zombienurse, vamp, zombiedokter etc etc.

Eenmaal aangekomen bij het Rokin in het centrum van Amsterdam wordt al duidelijk dat Halloween in Nederland groter is dan ooit. Officiële cijfers zijn niet bekend maar duidelijk is dat het qua opkomst die van vorig jaar overtreft.

Om 20:30u is het dan uiteindelijk zo ver. Langzaam aan vertrekken de praalwagens met pompende beats richting het Westerpark gevolgd door vele uitbundig dansende zombies, vampieren en ander spookachtig tuig. Onderweg gaat de parade ook de grachten op. Veel mensen kijken vanachter hun raam wat voor freaks er nu toch weer langs komt. Ook veel toeristen kijken hun ogen uit en willen maar al te graag met de uitgedoste paradegangers op de foto. De sfeer is ook uitzonderlijk goed. Geen gezeur, iedereen ziet er hetzelfde uit en ook iedereen heeft zin in een feestje.

Eenmaal aangekomen in Westerpark loopt iedereen naar zijn locatie voor een feestje. Sommigen mensen vertrekken weer de stad in om daar verder te gaan anderen, zoals ik, loopt richting Westerunie, Westerliefde en het Transformatorhuis waar het End is Near Party gaat plaatsvinden. Binnen is het dan ook echt feest. Fijne electro, een simpel maar wel mooi uitgedoste hoofdzaal en iedereen met een vrolijke en vooral ook geschminkt gezicht zorgt er voor dat je voelt dat dit een gezellige avond gaat worden.

In de drie area’s  verzorgden o.a. EgbertJan Weeber, She Male, Lupe en Benny Rodrigues voor opzwepende muziek waar je niet stil bij kan mag staan gewoon. De klok gaat ook nog eens een uurtje terug dus er wordt lekker lang doorgefeest. Zelfs toen wij daar weggingen rond een uurtje of drie kwamen er nog gasten aangelopen. Al met al een zeer geslaagd feest!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie