Verslag Scare-Me Almere 2016

scare-me-poster-2016Op dit moment vindt de derde editie van Scare-Me plaats in Almere Haven. Een loods is ingericht met 4 spookhuizen om flink te griezelen. Afgelopen zaterdagavond durfde ik het aan en reisde af naar het donkere, verlaten industrieterrein waar het evenement elke vrijdag en zaterdag tot 10 december plaats vindt. Binnen in het gebouw is een bar, een paar kraampjes en vier horrorzones:

In The Scientist neemt jouw eigen fantasie de loop met je. Jij bent een proefpersoon geworden van verschillende gestoorde wetenschappers… dat kan nooit goed aflopen.
The Pirate’s Adventure is een oogstrelend mooie escape room in piratenthema. Uniek aan deze escape room is dat je niet alleen te maken krijgt met brein brekende puzzels, maar ook piraten en ander gespuis die je mee- of tegenwerken. En wat je ook doet, zorg ervoor dat je de kapitein van het schip niet tegenkomt, want dan word je gekielhaald!

Scare-Me Official teaser trailer [HD] " Pirate's Adventure"

Liefhebbers van zombies mogen de Zombie Terror niet missen! Gewapend met een lichtpistool ga jij in een team van twee het geïnfecteerde gebied binnen, op zoek naar diamanten. Weet jij de diamanten allemaal te vinden voor de ondoden jullie te pakken krijgen? Probeer kalm te blijven en de diamanten te vinden, te midden van de horde zombies… geen eenvoudige klus!
The Mansion is het finalestuk van Scare-Me! Het spookt behoorlijk in dit huis en de huidige bewoners vragen om je hulp. Durf jij je een weg te banen door dit huis? Dit bezoekje zal je niet in de koude kleren gaan zitten….

Het klinkt allemaal veel spannender dan dat het is. Beginnend met The Scientist kom je binnen bij een rare arts die je gaat onderzoeken. Het toneelstukje is leuk en de experimenten zorgen letterlijk voor wat spanning. Als je de uitslag krijgt wordt je gevraagd de assistent te volgen en wordt je geblinddoekt. Je volgt met een touw een spoor en er worden pogingen om je flink te laten schrikken… ik voelde het niet…
The Pirate’s Adventure is een goed geacteerde escape room, waarvan het spel is maar magertjes uitgewerkt. Met de groep van 5 stonden we elkaar af en toe vragend aan te kijken… Voor we het wisten stonden we er weer buiten, nog niet helemaal beseffend wat de bedoeling was.
Dan maar op zombiejacht met Zombie Terror. Een leuk interactief spel waar je de hongerige zombies van je af moet houden en diamanten moet zoeken. Teamwerk is belangrijk. Hier stijgt de adrenaline behoorlijk, al lijkt het spel wel erg lang te duren. Zonder winst of verlies verlaat ik het gevaarlijke gebied.
De finale zal dan misschien mij echt verbazen en vol goede moed loop ik The Mansion binnen. De aankleding van de kamers is aardig, maar eng is het niet. De scare actors stralen niks uit en komen ook niet onverwacht te voorschijn. De knuffelkamer is wellicht een uitzondering. De weg naar de uitgang is met simpele lichteffecten spannend gemaakt.

scare-me-leegScare-Me in Almere is een matig vermakelijk evenement. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan het opzetten, maar het is zijn toegangsprijs (€17,50) niet waard. Zeker na de succesvolle Halloween-maand is het een behoorlijke domper. Het evenement vindt nog plaats op 25 & 26 november, 2 & 3 en 9 & 10 december. Kaartjes zijn te koop via de website.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie