Verslag van de Comic Con Amsterdam

We keken weer onze ogen uit bij de Comic Con Amsterdam. Niet alleen vanwege de tientallen Hollywoodsterren, de comic artists en de hebberig makende kraampjes, maar ook dankzij de talloze bezoekers die zich in de meest fantastische kostuums hadden gehuld. Waar je ook keek, overal zag je superhelden en filmpersonages, soms niet van echt te onderscheiden. Het maakte het wachten op een handtekening of een foto van je favoriete film- of tv-ster voor velen draaglijker. Want rijen stonden er!

Geweldige cosplay tijdens de Comic Con
Geweldige cosplay tijdens de Comic Con

Met name Pamela Anderson en Carice van Houten waren ongelooflijk populair. De prijzen waren niet mals, maar hoe vaak krijg je de kans om een handtekening van je idool te bemachtigen of om met ze op de foto te gaan?! Bij de sterren leek deze keer de nadruk te liggen op fantasy-idolen (zoals Billy Boyd en John Rhys-Davies uit Lord of the Rings, en Carice van Houten uit Game of Thrones), actiehelden (Michael Dudikoff en Michael Madsen) en Doctor Who-acteurs (Colin Baker, Samuel Anderson, Camille Coduri en Clare Higgins). Voor Trekkies en Star Wars fans waren er geen interessante acteurs deze keer, maar de Flying Dutch waren wel aanwezig en je kon een lightsaber-workshop volgen.

Nightmare on Elmstreet props
Nightmare on Elmstreet props

Voor horrorfans was er behoorlijk wat te doen. Er was een mooie expositie van Nightmare On Elmstreet props, The Walking Dead fanclub had een eigen stand en er waren talloze acteurs uit horrorfilms en -series. Zo waren Carice van Houten (Black Death), Michael Madsen (Species), Kim Coates (Resident Evil), Clare Higgins (Hellraiser 1 & 2), Imogen Boorman (Hellraiser 2) en Hannah Spearritt (Seed of Chucky) beschikbaar voor handtekeningen en foto’s. Don Shanks (Halloween & Urban Legends) was er helaas alleen op zondag, dus die hebben wij gemist. Er waren echter nog genoeg horrorsterren over die we uit konden horen over aanstaande horrorprojecten (meer informatie volgt!).

Naast alle bovengenoemde activiteiten waren er ook Q&A’s en panels met de acteurs en comic artists. Daarnaast maakten enkele comic artists in opdracht een tekening voor je.

Mijn favoriete cosplayers
Mijn favoriete cosplayers

Verder was er worstelen (helaas niet zo indrukwekkend als de WWE), karaoke en diverse opties om te gamen. De ruimte was een beetje te groot voor het evenement en naarmate de dag vorderde, begon de ruimte op te warmen als een broeikas, maar de sfeer was geweldig en de organisatie was goed. Wij kijken uit naar de volgende editie.

Van links naar rechts: Andrew Lee Potts, Mishael Lope Cardozo en Michael Madsen
Van links naar rechts: Andrew Lee Potts, Mishael Lope Cardozo en Michael Madsen

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie