Nieuw boek Dean Koontz komt in mei uit als De Vloek

Dat Engelse titels op een speciale manier vertaald worden weten we allemaal. Het nieuwste boek De Vloek van Dean Koontz lijkt niet eens meer op de originele titel 77 Shadow Street.

Welkom in de wereld van het Pendleton: een luxe residentie in een negentiende-eeuws landhuis, dat opgedeeld is in 25 appartementen. Het landhuis is gelegen op een heuvel met uniek uitzicht over de stad. Een rustige woonomgeving, tot de stemmen komen en mysterieuze schaduwen opduiken…
Een jongen ziet een denkbeeldige speelkameraad, die angstaanjagend echt blijkt te zijn… Een duistere figuur duikt ’s nachts op in de tuin en toont wel heel veel interesse in één van de bewoners… Is het waan of realiteit?

Eerlijk gezegd klinkt deze Nederlandse samenvatting lang niet zo angstaanjagend als de Engelse, zoals te zien is in deze trailer, die ook verwijst naar de speciale site die gemaakt is om in 360 graden het betreffende appartement te bekijken.

Ook onderstaande quote uit de nieuwsbrief van Dean Koontz klinkt wat mij betreft tien keer beter dan bovenstaande Nederlandse samenvatting. Helaas moeten we nog tot 10 mei geduld hebben voor de Nederlandse vertaling.

December 2, 1897 
Pendleton wife and children missing from Belle Vista—feared abducted

December 3, 1935 
Scene of horrific slaughter at Belle Vista—Entire Ostock family, staff, murdered by butler

December 1, 1973
Strange sightings at the Pendleton—”Shadow people” reported by construction crew.

December 1, 2011 
Terror returns…

De vloek wordt op 10 mei 2012 verwacht en zal uitgegeven worden door Luitingh.

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie