Vertigo Games kondigt een update én nieuwe VR game aan op Gamescom 2022

Gamescom 2022 staat voor de deur. Vanavond is de aftrap met de ONL, de Opening Night Live. Die is vanavond Nederlandse tijd om 20.00 uur gratis te kijken via Twitch. Het is zeker een leuke aftrapper, maar ik verwacht geen wereldschokkende aankondigingen als ik kijk naar de vorige edities. Maar dat geeft ook niets, er zijn namelijk wat ontwikkelaars die een tipje van hun ontwikkelsluier hebben gelicht. Zo ook Vertigo Games over twee van hun VR-games.

after the fall update in Opening Night Live
After the Fall Seizoensupdate

Seizoensupdate After the Fall

Zo laten ze weten dat ze deze editie van Gamescom met nieuwe details komen over After the Fall. Die krijgt op 15 september een seizoensupdate in de vorm van Reclamation Season. Naast verschillende bugfixes, komt er een hoop nieuwe content en exclusieve features. En dit komt allemaal in de vorm van een gratis update, netjes! Ik was wel weer toe aan wat nieuwe content. Helaas begon het zeer leuke spel snel zijn glans te verliezen en valt of staat een multiplayer-only spel met het aantal spelers die er zijn. De AI was gewoon niet interessant genoeg om alleen mee te spelen.
Verwacht dus een hoop nieuwe wapens, modus, nieuwe mappen en andere aanpassingen die het spel weer interessant moeten maken. De laatste update dateert alweer van april, dus het is hoog tijd dat er weer wat populatie komt. After the Fall is te spelen op de Oculus Quest 2, via SteamVR en PlayStationVR.

Hellsweeper VR in Opening Night Live
Hellsweeper VR

Nieuwe trailer Hellsweeper VR

Naast deze nieuwe content die wordt getoond op Gamescom, komt de ontwikkelaar ook nog met ander nieuws over nog een VR-spel bij hun in ontwikkeling: Hellsweeper VR. Op 25 augustus komen ze met een nieuwe trailer. Hierin presenteren ze het beweeg- en vechtsysteem. In dit spel kan je namelijk zeer snel bewegen, heb je magische krachten en kan je samen met een vriend het verhaal beleven. Hellsweeper VR staat gepland voor ergens in het vierde kwartaal van 2022.

After the Fall | Launch Trailer [PEGI]
After the Fall-trailer

Tot zover Vertigo Games over twee van hun VR-games. Ga jij vanavond 20.00 uur de Opening Night Live kijken? Kijk jij uit naar al het gamenieuws op Gamescom, of heb je iets specifieks waar je naar uitkijkt? Ik hoor het graag van je hier beneden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie