Vier video’s voor horrorserie Penny Dreadful

penny-dreadful

In de loop van 2014 moet het eerste seizoen van de nieuwe serie Penny Dreadful zijn opwachting maken in het programmaschema van de Amerikaanse kabelzender Showtime. Afgelopen periode zijn er een aantal video’s vrijgegeven die ons meer informatie geven over deze bijzondere serie.

Penny Dreadful Tease

Penny Dreadful is een reeks van Skyfall-scenarist John Logan en Skyfall-regisseur Sam Mendes. De reeks wordt omschreven als een psychologische horrordramareeks die zijn inspiratie haalt uit de horrorliteratuur. Zo zou Dr. Frankenstein en zijn monster deel uitmaken van de serie, net als Dracula, Van Helsing, Jack the Ripper en Dorian Gray. De serie zal zich afspelen ergens begin 19e eeuw in het Victoriaanse London. De literaire personages zullen allemaal menselijk worden voorgesteld, waarbij de nadruk ligt op het psychologische en het erotische. Daardoor moet Penny Dreadful een realistische en onderbouwde serie worden.

Maar wat is een Penny Dreadful? Deze vraag staat centraal in de eerste featurette-video die de makers hebben gemaakt.

Hoofdrollen in de reeks zijn er voor Timothy Dalton, Josh Hartnett, Eva Green, Rory Kinnaer, Helen McCrory en Billie Piper. In de onderstaande teaser zien we hun gezichten.

Penny Dreadful Tease: We All Have Our Demons

In een nieuwe productievideo praten de makers over de literaire roots die de basis vormden voor deze nieuwe serie.

Penny Dreadful: Literary Roots (Production Blog #2)

Een exacte Amerikaanse datum voor Penny Dreadful is nog niet bekend.

Filip Aelbrecht

The Pleasure is Out There. I want to believe ... in great television. Alles over de betere buitenlandse series, ook te lezen op The TV-Files Website: http://thetv-files.blogspot.nl/

Plaats een reactie