Volgende Stephen King-film wordt ‘From a Buick 8’

Het boek From a Buick 8, in het Nederlands bekend als Het Geheim van de Buick, van Stephen King wordt binnenkort verfilmd. Thomas Jane en Courtney Lauren Penn zijn voor Renegade Entertainment begonnen met de ontwikkeling van het boek uit 2002.

Het verhaal begin in 1979 als een mysterieuze man parkeert bij een tankstation en vervolgens verdwijnt, de auto achterlatend. De politie neemt de ‘1954 Buick Roadmaster’ in beslag, maar komt er al snel achter dat dit geen gewone auto is. Er gebeuren steeds meer vreemde dingen, en het lijkt erop dat de Buick een portaal is naar een andere werkelijkheid. Af en toe neemt hij iets uit deze wereld, en stuurt er iets uit de andere wereld voor terug…

In 2005 waren er al plannen voor een verfilming, toen zou de regie in handen komen van George A. Romero naar een script van Johnathon Schaech en Richard Chizmar. Twee jaar later werd Romero vervangen voor Tobe Hooper, maar nog eens twee jaar later stopte het project.

Het duo Jane en Penn is net begonnen met From a Buick 8, dus we zullen nog wel een tijd moeten wachten op het resultaat.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Volgende Stephen King-film wordt ‘From a Buick 8’”

  1. Nou, die krijgen grote schoenen te vullen als eerst Romero en Hooper waren gevraagd.
    Ik ken Thomas Jane alleen als acteur (o.a. The Punisher en natuurlijk The Expanse) en wist eigenlijk niet dat hij ook regisseert. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden

Plaats een reactie