Vuur en vlam! Firestarter: Trailer

De jonge Charlie McGee (Ryan Kiera Armstrong) probeert erachter te komen hoe ze op mysterieuze wijze de krachten heeft verworven objecten met haar geest in vuur en vlam te kunnen zetten. Een schimmige overheidsorganisatie, genaamd The Shop, weet Charlie te traceren en probeert haar gevangen te nemen om te bestuderen en als wapen te gebruiken. Samen met haar vader (Zac Efron) gaat ze op de vlucht en proberen ze om uit handen te blijven van deze organisatie.

De film is een remake van de gelijknamige film uit 1984 en is gebaseerd op het boek van niemand minder dan Stephen King. De film uit 1984 werd, ondanks een prima cast met onder andere Drew Barrymore en Martin Sheen maar matig ontvangen. Stephen King was ook niet tevreden met de verfilming van zijn boek en vond het allemaal wat saai. Dat lijkt bij de remake niet te gebeuren. Stephen King is razend enthousiast over het script en de regisseur(Keith Thomas).

Firestarter - Official Trailer
Brand maar los!

Carpenter

Waar ik enthousiast van ben geworden is het bericht dat John Carpenter, Cody Carpenter en Daniel Davies de score voor de film doen. Het werk van John Carpenter mag bekend zijn en het drietal heeft onlangs de schitterende soundtrack gemaakt voor Halloween (2018) en Halloween Kills (2021). De verwachtingen zijn dus weer hoog.

De film zal vanaf 12 mei in de bioscoop te zien zijn.

Kijken jullie hier naar uit? Zijn jullie bekend met het boek?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Vuur en vlam! Firestarter: Trailer”

 1. Ben benieuwd of ze de eerste versie met Drew Barrymore kunnen evenaren,bij de meeste verfilmingen van het origineel van Stephen King gaat het behoorlijk mis.Bijvoorbeeld de versie van pet sematary vond ik een behoorlijke tegenvaller en ook de verfilming van The shining vond ik een draak van een film.

  Beantwoorden
 2. Ik vond de originele film helemaal niet zo slecht. En George C. Scott deed daar ook in mee als de meedogenloze jager die achter Drew aan zat. En het was een hele aardige verfilming van het boek.
  En net als jullie zie ik ook die vreselijke remake van Pet Semetary voor me. Nieuw is niet altijd beter.
  De trailer ziet er wel aardig uit, maar het lijkt er vooral op dat de effecten beter en mooier zijn. Of het verhaal veel beter wordt verteld kan ik niet uit de trailer opmaken.
  Uiteraard ga ik hem wel zien (moviepass :-)) maar ik hoop niet dat het net zo’n teleurstelling wordt als met het dierenkerkhof.

  Beantwoorden

Plaats een reactie