Onslaught: Nieuwe The Walking Dead VR-game komt in september

Begin dit jaar was er ineens een dijk van een game, The Walking Dead: Saints and Sinners. Dit is een virtual reality game in het universum van (de comics van) The Walking Dead. Maar er is meer goed nieuws, ontwikkelaar Survivos is al een tijdje bezig met hun vr-game, The Walking Dead: Onslaught en deze is gebaseerd op de tv-serie. Eigenlijk zou dit spel vorig jaar al uitkomen, maar door omstandigheden moesten ze de releasedatum uitstellen en de coöp schrappen. Het is nu alleen een single player game.

Survivos heeft nu als releasedatum 29 september gegeven en tegelijk een nieuwe trailer. In de trailer zie je hoe jij hordes zombies met verschillende wapens vakkundig op anderhalve meter afstand houdt. Ook maken verschillende bekende personages uit de serie hun opwachting. Rick, Michonne en Daryl zijn sowieso van de partij. Smullen! Het is in het spel de bedoeling om de nederzetting Alexandria weer opnieuw op te bouwen na de oorlog met de Saviours. Ga voor meer informatie en het plaatsen van een pre-order naar de site. Het spel komt uit op PSVR, SteamVR en Oculus.

The Walking Dead Onslaught - Gameplay Trailer

De game ziet er wel wat verouderd uit en haalt het niet bij de hedendaagse grafische pracht en praal, zeker voor wat betreft pc. Maar ik kan je vertellen dat het bij VR helemaal niets uitmaakt. Het opgaan in de beleving is zo intens, dat het niet uitmaakt dat de graphics wat minder zijn. En als het net zo heftig gaat zijn als Saints and Sinners, dan krijgen we weer een pareltje.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie