‘We are our own worst enemy’ – kijk de tweede trailer van ‘Us’

Eind december kwamen de eerste beelden uit van de nieuwe psychologische horror-/thrillerfilm
Us. Nu heeft de schrijver en regisseur, Jordan Peele, zijn tweede trailer onthult!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Adelaide (Lupita Nyong’o) en Gabe Wilson (Winston Duke) hun kinderen mee naar hun strandhuis in Noord –Californië om daar met vrienden (waaronder Elizabeth Moss) te ontspannen. Na een dag op het strand met vrienden, de familie Tyler, wordt Adelaide achtervolgd door een trauma uit haar verleden en begint ze steeds meer paranoïde te worden dat er iets erg zal gebeuren met haar gezin. Wanneer de avond valt, verandert hun sereniteit in spanning en chaos wanneer er vier onuitgenodigde bezoekers met kwade bedoelingen arriveren.

In Us  gaat het over dat “we onze eigen ergste vijand zijn”, en dat heeft Peele dus wel heel letterlijk genomen. Want het gezin krijgt te maken met angstaanjagende dubbelgangers. En die zijn natuurlijk uit op bloed: “They won’t stop until they kill us … or we kill them.”  Tijdens een interview met Rolling Stone heeft Peele laten weten dat Us is geïnspireerd door een aflevering uit de serie The Twilight Zone, genaamd “Mirror Image”. De aflevering werd geschreven door Rod Serling. Het verhaal gaat over een jonge vrouw genaamd Millicent Barnes. Terwijl ze wacht op de bus, ontmoet ze een vrouw die precies op haar lijkt en ze wordt ervan overtuigd dat haar dubbelganger een kwaadaardige entiteit is uit een parallel universum die erop uit is haar te elimineren en te vervangen.

It’s terrifying, beautiful, really elegant storytelling, and it opens up a world. It opens up your imagination.” Do you remember that Twilight Zone episode? It’s certainly a great one!

Jordan Peele

Betekent dit dat de doppelgänger-familie in Us uit een ander parallel universum zou kunnen komen? We´ll just have to wait and see! Us is vanaf 28 maart 2019 te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

Interessant artikel?

Plaats een reactie