Recensie: We Are Still Here (Ted Geoghegan)

We Are Still Here: Nadat hun tienerzoon omkwam bij een auto-ongeval besluiten Paul (Andrew Sensenig) en Anne Sacchetti (Barbara Crampton – You’re Next, Re-Animator) om in het rustige, landelijke New England aan een nieuw leven te beginnen. Wat het rouwende koppel echter niet weet, is dat het huis dat ze betrekken al meer dan een eeuw bezeten wordt door een wraakzuchtige geestenfamilie. En welke andere duistere geheimen probeert hun ogenschijnlijk vreedzame dorpsgemeenschap te verbergen? Van alle kanten belaagd moeten de Sacchetti’s zowel met de levenden als de doden strijd leveren. Maar kunnen ze hun ziel en die van hun overleden zoon nog redden?

We Are Still Here is een spookhuisfilm en wat meteen opvalt is dat de cast de nodige horrorervaring heeft: Barbara Crampton (Re-Animator), Andrew Sensenig (You’re Next), Lisa Marie (Sleepy Hollow) en Larry Fessenden (Stake Land). Slecht acteerwerk is er dan ook niet te vinden.

Hetgeen overigens wel een uitdaging is, het verhaal van de film ligt redelijk ingewikkeld. De overleden zoon wordt gebruikt als excuus in de gehele film, en de toevallig paranormaal geïnteresseerde familievrienden helpen niet met het vergeten van dit verlies. Okee, er is ook daadwerkelijk mis met het huis. Stiekem weet het hele dorp er van en lijkt het op een complot tegen de nieuwe bewoners.

We Are Still Here

Pas bij de aftiteling vallen alle puzzelstukjes in elkaar en daarom zullen de meningen over de film sterk uiteen lopen. Wat mij betreft werd er in de film al te veel opzettelijk in de verkeerde richting manoeuvreerd. Was dit subtieler geweest, dan was ik misschien wel verrast geweest door het einde en de aftiteling.

Punten zijn er zeker nog bij verdient door het camerawerk en de special effects, samen geven ze een heerlijke creepy sfeer. We Are Still Here is eenmalig vertoond op het Imagine Limited en nu verkrijgbaar op blu-ray, DVD en VOD.

Sterren: 2.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie