Weekend tip: Weekend of Hell in Oberhausen

Weekend of Hell LogoEn zijn we allemaal bijgekomen van Halloween? Nou maak je borst maar nat want het horrorseizoen is nog niet voorbij. In Oberhausen Duitsland begint vandaag de grootste horrorbeurs van Europa: de Weekend of Hell!
Ja, in Duitsland inderdaad. Dat klinkt heel ver maar dat is het niet en het is echt de moeite waard. Zeker als je weet wie er allemaal op horrorgebied komen!
8
Onder andere komen Brad Dourif, de stem van Chuckie uit alle ‘Child’s Play’-films en de ster uit vele andere genrefilms zoals Rob Zombie’s ‘Halloween 2’, ‘The Exorcist 2’ en natuurlijk de ‘Lord of the Ring’-films.
Meneer Candyman himself en de creepy begrafenisondernemer uit de ‘Final Destination’-films, Tony Todd is ook aanwezig.
De lijst is echt eindeloos met bijvoorbeeld Ken Foree uit ‘Dawn of the Dead’. Eric Roberts uit ‘The Dark Knight’ en ‘The Expendables’. Amanda Bearse die wij vooral kennen uit Married with Children maar ook een grote rol had in de originele ‘Fright Night’. Engert Dieter Laser uit ‘The Human Centipede 1 & 3’. Ster uit ‘The Walking Dead’-serie Irone Singleton maakt ook zijn opwachting. Michael Madsen die wij vooral kennen uit ‘Kill Bil’l en ‘Reservoir Dogs’ komt ook even langs.
Maar last but not least; de man die jarenlang de schruk Jigsaw speelde in de ‘Saw’-films, Tobin Bell, komt ook!
Dat er zoveel bekende uit het horrorwereldje op Europees grondgebied zijn is echt uitzonderlijk. En je kan nog met ze op de foto ook!
4
Weekend of Hell heeft een behoorlijk reputatie als het gaat om het binnenhalen van filmsterren maar ook met het binnenhalen van mensen waarvan wij het werk veelal hebben gezien zonder dat wij dat doorhebben. Veel poster en cover-art is bijvoorbeeld afkomstig van Graham Humphreys. Wie bekend is met de prachtig vormgegeven dvd’s en blu-ray’s van uitgever Arrow uit Engeland heeft al vaak zijn kunsten voorbij zien komen. Een gelimiteerd aan prints zullen aanwezig zijn voor de verkoop!

Sowieso is het heerlijk te struinen door de hallen van Overhausen want uit heel Europa komen professionele verkopers hun waar tonen. Helaas het is niet gratis zoals bij de Huishoudbeurs,  maar zoveel moois ga je niet snel bij elkaar zien. Niet in Europa tenminste.

Het gehele programma van Weekend of Hell (6 t/m 8 november 2015) is hier te vinden:
Weekend of Hell Programma

En tickets zijn er nog!
Weekend of Hell Tickets

1

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Weekend tip: Weekend of Hell in Oberhausen”

  1. Ook dit weekend in bottrop bij oberhausen “weekend of horrors” persoonlijk leuker dan weekend of Hell maar goed ieder zijn eigen veel plezier aan ieder die gaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie