Weerwolffilm ‘The Cursed’ wordt een waar ‘gore fest’. Trailer:

Vorig jaar is er tijdens het Sundance Festival een film vertoond met de titel Eight for Silver. Inmiddels heeft de film een naamsverandering gekregen en dus is het nu uitkijken naar The Cursed. De film werd razend enthousiast ontvangen door de bezoekers van het festival en inmiddels is er wat nieuws gekomen over de release van de film.

De beschrijving van de film is als volgt:
In de negentiende eeuw vermoordt de landeigenaar Seamus Laurent een groep zigeuners en roept hij met deze daad een vloek af op zijn familie en dorp. In de volgende dagen worden de dorpelingen door nachtmerries geteisterd, raakt Seamus’ zoon Edward vermist en wordt het vermoorde lichaam van een jongen teruggevonden. Men vermoedt dat dit het werk is van een wild dier, tot de patholoog John McBride zich over de zaak ontfermt.’

Op jacht..

In een interview met Variety heeft de regisseur Sean Ellis verklaard dat de effecten grotendeels met old school special effects zijn gedaan en dat het gebruik van CGI zeer minimaal is. Bovendien heeft de regisseur in films als The Thing en Alien grote inspiratie gevonden en komt ook daar zijn liefde voor horror vandaan. De eerste reacties van de bezoekers op het festival verklaren dat de film een waar gore fest is en dat het totaal anders is dan bestaande weerwolvenfilms.

Behind the scenes

Volgens de website van IHorror staat er in de VS een bioscooprelease gepland voor april van dit jaar. Het wachten is nu wanneer ook wij in Nederland deze film kunnen zien. We houden je uiteraard op de hoogte!

The Cursed Trailer #1 (2022) | Movieclips Trailers

Gezien de eerste positieve reacties op de film en alle berichtgeving eromheen kan ik in ieder geval niet wachten op meer nieuws en een releasedatum.

Zijn jullie liefhebber van weerwolven? Kijken jullie hier ook naar uit? Laat het weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Weerwolffilm ‘The Cursed’ wordt een waar ‘gore fest’. Trailer:”

  1. Old school special effects? Count me in!
    Ik ben een grote fan van dit soort “ouderwetse” effecten en heb ook boeken over de werken van Rob Bottin, Rick Baker, Stan Winston, Tom Savini en Jack Pierce. Het ziet er vaak toch beter en “echter” uit dan CGI effecten. CGI wordt vaak ook gelijk zo overdreven.
    Dus ik ben heel benieuwd. Laat de gore maar komen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie